fredag 25. mars 2016

DAGENS BOK: MONICA KRISTENSEN SOLÅS – DEN DØDE I BARENTSBURG
fra ark.no:
Den døde i Barentsburg er Kristensens sterkeste krim så lang: en iskald og stemningsladet skildring av et lukket samfunn, og en mann som blir nødt til å forsøke å finne sannheten alene. For Knut Fjeld er Barentsburg en gåte. Han vet ikke hvorfor han er her, i den underlige russiske gruvebyen på Svalbard, en gjenglemt levning etter den kalde krigen. Han vet ikke hvorfor russerne plutselig vil ha en norsk sysselmannsbetjent til å undersøke en helt vanlig ulykke. Han forstår ikke menneskene her, Sovjetstatens bygninger forlatt under nordlyset, det mystiske språket. Og han vet ikke om det er meningen at han skal forstå. Eller om de skjebnesvangre detaljene han begynner å avdekke rundt ulykken bare er del av et større spill, som noen der ute i skyggene har lagt opp for ham. Terningkast seks, VG. Terningkast fem, Fædrelandsvennen, Adresseavisen og Trønder-avisa.


Min kommentar:

Jeg mener å ha lest et eller annet sted at Monica Kristensen Solås kalles den lavmelte krimforfatteren.  Ja, det er kanskje noe i det.  Men jeg syns ikke det gjør noe at tempoet er litt lavere.  Men for all del.  Mordfrekvensen er det ikke noe å si på.  Her skjer det ene drapet eller det andre.

Vår mann blant alle disse russerne, sysselmannsbetjenten Knut Fjeld, er en lavmelt kar som egentlig ikke gjør så mye av  seg.  Men han er systematisk og ikke minst tålmodig.  Så sakte men sikkert nærmer han seg en oppklaring.  Men problemene står i kø, og Knut Fjeld lever farlig.


Ingen kjenner vel miljøet på Svalbard bedre enn akkurat denne forfatteren.  Og det merkes.  Selv om det nå nærmer seg sommer, så bør du kle deg godt når du skal lese denne boka.  Vi møter iskalde forbrytere i et iskaldt klima.  Finn fram raggsokkene, - les og kos deg.

Her finner du boka som innbundet eller pocketbok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar