onsdag 18. februar 2015

DAGENS BOK: LARS KEPLER – PAGANINIKONTRAKTENForlagets omtale:
En generaldirektør med ansvar for svensk våpeneksport, blir funnet hengt i sin leilighet på Østermalm. Samtidig blir en ung kvinne funnet druknet om bord på en fritidsbåt som driver rundt i Stockholms skjærgård. Et fotografi blir bindeledd mellom de to sakene, men politimann Joona Linna må jobbe hardt for å finne andre spor som belyser de uforklarlige dødsfallene. Han får god hjelp av Saga Bauer, og sammen retter de snart oppmerksomheten mot en problemløser og yrkesmorder. Sentralt står kynisk kriminalitet i kjølvannet av internasjonal våpeneksport. Bokens tittel er inspirert av fiolinvirtuosen Paganini. Ifølge myten fikk Paganini sine evner etter å ha inngått en kontrakt med djevelen. I Paganinikontrakten møter vi mennesker som stilles overfor grunnleggende moralske dilemmaer, og som forholder seg til dem på høyst ulik måte. Resultatet er en velskrevet, dramatisk krimroman med samfunnskritisk brodd og stor underholdningskraft.

Min kommentar:

Så har Lars Kepler nok en gang gitt oss en skikkelig «pageturner»., - en bok som er umulig å legge fra seg. Vi blir dratt inn i en heseblesende karusell som snurrer fortere og fortere. Det er bare å klamre seg fast mens spenningen og adrenalinet stiger. Men denne karusellturen blir i lengste laget for meg. Det skjer mye underveis. Ja, nesten for mye. Det blir mange personer å forholde seg til etter hvert, og selve handlingen har mange avstikkere og omveier. Ikke alle er like viktige for løsningen av gåten. Vi får mye unødvendig informasjon, slik at mye av utfordringen ligger å sortere hva som er viktig.

Jeg går fremdeles ikke helt i takt med den noe sære finske politimannen. Han tar en del merkelige avgjørelser. Men kanskje det er nettopp dette forfatteren vil skal være Linnas særtrekk.

Forfatteren ja, - jeg vet selvfølgelig at de er en par som skriver under pseudonym. Kanskje det er årsaken til at boka virker ha litt for mange sider. Denne gangen skal jeg prøve meg på terningkast. Jeg gir en god fir'er.

Terningkast 4,5


Her finner du boka som pocket , lydbok  og for nedlastning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar