mandag 16. februar 2015

SPLITTER NY VINYL: BOW TO EACH OTHER – Her


2014. Jansen Plateproduksjon / Musikkoperatørene . JANSEN035

Fra cdon.no:
Bow To Each Other er en ny en norsk-kanadiske indiepopduoen Bow To Each Other albumdebuterer med The Urge Drums - anført av singlen "Darkness" og produsert av ingen ringere enn Susanne Sundfør.
Bow To Each Other består av Gunhild Ramsay Kristoffersen fra Karmøy og Megan Kovacs fra Toronto, begge bosatt i Oslo. Megan er låtskriver, keyboardist og vokalist, mens Gunhild er arrangør, programmerer, keyboardist og vokalist. Gruppa ble dannet da de to flyttet til Norge i 2010 etter å ha bodd i Liverpool i flere år, der de begge studerte ved LIPA.
The Urge Drums består av ti spor, alle skrevet av duoen selv. Musikken utforsker lydbilder påvirket av electronica, hip hop, sakral korsang og 90-tallets popmusikk, mens tekstene er inspirert av store omveltninger i livet - som det å flytte til et nytt land med alt det innebærer av omveltninger, nytt språk og nye impulser, eller når man begynner å tvile på noe en alltid har sett på som en sannhet. Tematikken kretser for det meste rundt religion og seksualitet: Megan og Gunhild er et ektepar der begge parter har vokst opp i religiøse familier, og har opplevd det å stå frem som homofil både på godt og vondt.
The Urge Drums er Susanne Sundførs produsentdebut. Lars Horntveth (Jaga Jazzist) spiller diverse blåseinstrumenter, mens trommeslager er Gard Nilssen (Bushmans Revenge). Jørgen Træen har mikset albumet som ble spilt inn i Susanne Sundførs eget studio, Lady Lazarus, i tillegg til i Lars Horntveths Pooka Studio.


Min kommentar:
Aller først gir jeg tommel opp for originalt cover, og en nydelig lyseblå farve på vinylen.

Jeg tenker ofte på hvor heldig unge musikere er i dag i forhold til da jeg var ung. I dag kan du ta deg en utdannelse innen musikk. På diverse skolen her hjemme. Men fremfor alt så finnes LIPA. Etter hvert så er det ganske mange som ar kommet ut fra denne muikkfabrikken til selveste McCartney i Liverpool. Jeg sier ikke at det er lettvindt å bli musiker, og at man blir rik på rekordtid. Men med talent og innsatsvilje så finnes det muligheter Vi må heller ikke glemme Youtube, som virkelig har blitt et utstillingsvindu for unge håpefulle. Man har også flere muligheter for å få vist seg frem, gjennom talentkonkurranser eller via radio eller tv.
I «gamle dager» var det nok litt mere slitsomt. Da hadde vi en radiokanal, en Tv-kanal og slett ikke alle hadde telefon heller.
Denne duoen har altså funnet hverandre på LIPA. Og etter det jeg kan bedømme så er dette et fruktbart samarbeide. Ser at pressen legger stor vekt på at dette er to jenter som er et par både på og utenfor scenen. «Er det så viktig» tenkte jeg først. Men etterhvert som jeg har hørt plata flere ganger så forstår jeg at det som er viktig her er faktisk samspillet og bakgrunnen til disse to jentene. De kunne ikke levert dette produktet uten å ha kjærligheten i bånn. Kjærligheten til hverandre og til musikken.
Dette låter bra. Enkelte låter er nydelige, og kan anbefales som balsam for kropp og sjel om du skulle ha behov for det.
Lytt og nyt.



Her finner du musikken på vinyl og cd


































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar