fredag 27. februar 2015

KVELDENS FILM: SILVER LININGS PLAYBOOK
Pat har mistet alt - huset, jobben og kona Nikki. Etter lang tid på institusjon, flytter han inn hos foreldrene. Målet er å bli i god fysisk form og utvikle seg fra å være en «analfabtisk bajas» til å bli en intellektuell - alt for å få Nikki tilbake. Han trener, følger med på fotball og spyler en del av pillene sine ned i do. Ingen har våget å fortelle ham at Nikki har tatt ut skilsmisse og er etablert på nytt med mann og barn.
Enklere blir det ikke når han møter Tiffany, som også har sitt å stri med etter at hun mistet ektemannen i en bilulykke. Hun tilbyr seg å hjelpe Pat å finne tilbake til kona, men kun hvis han er villig til å gjøre noe viktig til gjengjeld.
Filmen basert på romanen ble nominert til hele åtte Oscar-priser.

Min kommentar:

Her blir vi presentert for en så alt for kjent problemstilling. Pasienter skrives ut fra psykiatriske sykehus før de er friske nok til å takle hverdagen. Og samfunnet er slett ikke beredt. Arbeidskollegaer, venner og familie vil så gjerne, men får det ikke til. Bittesmå bagateller blir megastore problemer.

En sterk film. Jeg føler på fortvilelsen som denne familien virkelig får følt på kroppen. Min nye favorittskuespiller Bradley Cooper (American Sniper) gjør en troverdig innsats. Robert De Niro er som vanlig god i rollen som faren.

En viktig film, Anbefales!


Her finner du filmen på dvd og blu-ray

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar