lørdag 21. februar 2015

SPLITTER NY VINYL: EMILIE NICOLAS – LIKE I'M A WARRIOR


2014. Columbia / Sony. 88875002061
Fra platekompaniet:
Ut av intet dukket Emilie Nicolas opp i 2013. Allerede før utgivelsen av hennes første album, ble hun utropt til en av Skandinavias store, nye stjerner - ikke minst takket være singler som "Nobody Knows", "Grown Up" og DumDum Boys-coverlåta "Pstereo". Debutskiva Like A Warrior beviser at de høye forventningene var berettigede. Nicolas' stemningsfulle electropop bølger fram og tilbake mellom (ofte minimalistisk) melankoli og pulserende, mektige topper, alltid med hennes vakre vokal som naturlig midtpunkt i det detaljerte lydbildet.
Allerede nevnte "Nobody Knows" ble en favoritt blant fansen da den lå i demoversjon på Soundcloud. Her er låta - som er skrevet av Emilie Nicolas selv - innspilt på nytt. Den er produsert av Eivind Helgerød, Emilie Nicolas, Nicolay Tangen Svennæs og Anders Opdahl, samt mikset av Lasse Mårtén og mastrert av Chris Sansom i Propeller Mastring.

Min kommentar:


Det er ikke hverdagskost at et samlet pressekorps triller yatzy når ei norsk jente slipper sitt debutalbum. Men i dette tilfellet er det vel fortjent. 

Jeg har nå hørt gjennom skiva flere ganger. Stemmen til Emilie er en mellomting mellom Enya, Susanne Sundfør, med et snev av Bjørk.

Men det morsomste av alt var at mens jeg spilte gjennom skiva for siste gang, så var jeg borte i platehylla for å finne en ny cd. Valget falt på et samlealbum med Nina Simone. Så setter jeg meg for å lese anmeldelsen av albumet i «Gaffa», og der står det skrevet at Emilie har «vokallinjer tuftet på Nina Simone».  Tilfeldig?  Tja, kanskje.  Opplevelsen av musikk er jo ofte preget av assosiasjoner og gjenkjennelse.  Men selv om jeg sammenligner denne norske artisten med mere kjente stjerner, så står hun trygt på egne ben.  Lån gjerne øre til Emilie, så skjønner du hva jeg mener.
God fornøyelse !



Her dinner du musikken på vinyl og cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar