onsdag 25. februar 2015

KVELDENS FILM: RUSH
Fra platekompaniet.no
Den katastrofale krasjen i tyske Grand Prix på Nürburgring i 1976 var svært nær ved å drepe ham. Sterkt skadet og kraftig forbrent ble han fraktet med helikopter til sykehus, og man trodde ikke han ville klare seg. At han noensinne ville kjøre Formel 1 igjen, var utenkelig. Likevel, kun uker senere sitter Formel 1-kjøreren Niki Lauda (Daniel Brühl) igjen bak rattet, klar til å møte erkerivalen James Hunt (Chris Hemsworth) og forsøke å vinne 1976-verdensmesterskapet.
Actionfilmen Rush er satt til Formel 1-sportens glamorøse gullalder på 1970-tallet og basert på den sanne historien om sportslig rivalisering mellom den kjekke engelske playboyen James Hunt og hans metodiske motstander Niki Lauda. Historien følger deres svært ulike personlige stiler både på og utenfor banen, i den forbløffende 1976-sesongen der begge førerne var villig til å risikere alt for å bli verdensmester i en sport uten feilmargin. Der én tabbe betyr døden.
Kritikerroste Rush er regissert av Ron Howard (DaVinci-Koden, Cinderella Man, Apollo 13, Et Vakkert Sinn). Chris Hemsworth (Thor, The Avengers, Star Trek, Cabin In The Woods) spiller rollen som James Hunt og Daniel Brühl (Inglourious Basterds) er Niki Lauda.

Min kommentar:

Finns det noe mer kjedelig enn men som kjører rundt og rundt i timesvis? Denne filmen kunne vært en totimers seigpining av en annen verden. Men filmen griper tak i meg fra første minutt. Alt er riktig, - hårsveisen, klærne, musikken ja, alt er gjort pinlig nøyaktig. Jeg er tjue år igjen, og året er 1976.

Jeg var en av dem som digget Niki Lauda, syntes at Hunt var for sukkersøt, jålete og erkeengelsk.
Filmen gir oss en innblikk i sirkuset rundt kjørerne både på og av banen.

Så absolutt en severdig film.
Spenn sikkerhetsbeltet og kos deg.


Her finner du flmen på dvd og blu-ray

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar