søndag 15. februar 2015

FRA PLATEHYLLA: AVENUE TALK – CRY FOR MERCY


1988. DESPERADO. DLP 33036


Medlemmer i bandet var:
Frank Hovland, vocal, bass.
Roger Sørheim, keyboards.
Arne Moe Vindedal, trommer, percussion.
Audun Hastlie, gitar.

Bandet ble verdensberømte i Norge da de var oppvarmingsband for a-ha da de hadde sin Norgesturne i 1987. Etter denne turneen hvor de måtte sørge for all logistikk og utgifter etc, og på toppen av alt ikke fikk hilse på stjernene i a-ha en gang, så knyttet det seg store forventninger til gutta i Avenue Talk. Men albumet solgte dårlig, og bandet opphørte kort tid etterpå. 
Bandmedlemmene gikk hver til sitt. Frank Hovland har spilt i en flere band og sammen med en rekke musikere. Bl.a.: Terje Rypdal, Program 81/82, Mads Eriksen, Chris Thompson,Spastisk Ekstase, Stain Monsters m.fl. Arne Moe Vindedal var også med i Program 81, Videre har han spilt en del med Jan Eggum.

Om noe låter som typisk åttitall, så må det være denne skiva. Jeg hører litt David Bowie lignende toner på et par steder.  Det er helt utrolig hvordan lydbildet tar oss med til hockeysveis, pastellfarver og skulderputer. Men når det er sagt, så er det faktisk ei veldig bra skive. Har lest at den har fans nedover i Europa og av den grunn er plata etterspurt i visse kretser. Den har jo et ganske tøft coverbilde også.

Dette er musikk som så absolutt skulle ligget på diverse streamingtjenester. Det er viktig at musikk presenteres for kommende generasjoner med informasjon om musikken og tiden den ble produsert i. Nå er ikke åttitallet mitt favorittiår hva musikk angår, men uansett så skjedde det ting i tidsommet 1980-1989 som faktisk er viktig for dagens musikk.

Uten historie – ingen fremtid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar