lørdag 14. februar 2015

KVELDENS FILM: GONE GIRL




Fra Platekompaniet.no:
Den bejublede regissøren David Fincher (Seven, Fight Club, The Social Network) har med Gone Girllaget en glimrende satirisk dramathriller som vender blikket mot media og det moderne ekteskapet. Filmen er basert på boka med samme navn - og både Ben Affleck og Rosamund Pike gjør en strålende innsats i hovedrollene.
På deres femte bryllupsdag rapporterer Nick Dunne (Affleck) at hans kone Amy (Pike) har forsvunnet. Politiet mistenker - nærmest av gammel vane - ektemannen. Nick bedyrer sin uskyld, men kan ikke forklare stadige løgner og mistenkelig oppførsel. På den andre siden blir Amy gjenstand for et mediesirkus som utspiller seg foran øynene på en verden som tørster etter avsløringer.
Amys forsvinning fører til en gjenklang av pirrende og brutale avsløringer, men spørsmålene som gjenstår er knivskarpe: Hvem er Nick? Hvem er Amy? Hvem er vi egentlig, i et ekteskap - og et samfunn - som er bygget på et ustabilt grunnlag av projiserte bilder og forkledninger?


Min kommentar:

Det jeg trodde var en helt vanlig thriller, viste seg å være noe helt annet. Man blir overraska gang på gang på gang, - i nesten 3 timer. Ja, det er i lengste laget. Men jeg kjedet meg ikke. Det skjer jo noe hele tia. Men saken er vel heller at det skjer litt for mye.

Tenk om vi kunne ha kommunisert med filmens katt. Da hadde vi hatt løsninga etter et kvarter.
De to i hovedrollene, Ben Affleck og Rosamund Pike, er fantastiske. Jeg er særlig glad for at Affleck gjør en bra figur. Det hjelper at han har litt eldre. Fløtepusenfaktoren er heldigvis borte.

Terningkast 4. (En god firer)





Her finner du filmen som dvd og blu-ray

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar