fredag 24. mai 2013

ERLEND LOE – FVONKDen Norske Bokdatabasens omtale:
Etter at Gang- og Mosjonsforbundet har blitt avviklet på grunn av medlemsjuks, har den middelaldrende Fvonk blitt gående hjemme. Han trenger en venn, og når han en dag blir bedt om å leie ut kjellerhybelen sin, slår han til. Leieboeren viser seg å være Jens, statsministeren, som er sliten og ikke lenger er sikker på om han elsker folket på samme måte som før.
Forlagets omtale:
Det har vært stritt for Fvonk etter at Gang- og Mosjonsforbundet ble avviklet. Han burde søke ny jobb, men blir gående hjemme og bearbeide den ukulturen han har vært en del av. Han frykter de gravide og han trenger en venn. Jens trenger også en venn. Og han trenger å være for seg selv. Egentlig vil Jens sykmelde seg, men det vil skade partiet, kanskje også regjeringssamarbeidet. Derfor biter han tennene sammen, selv om han ikke lenger er sikker på at han elsker folket, jo, så klart elsker han folket, bare ikke like mye som før, eller på en annen måte. Han vet ikke. Det er i det hele tatt mange ting han ikke vet. Før visste han alt. Fvonk er historien om vennskapet mellom en tidligere gang- og mosjonsentusiast og en litt sliten statsminister.
Min kommentar:
Hva i all verden var dette ? Har akkurat avsluttet siste kapittel i Fvonk. Glad jeg slipper å uttale boktittelen. Tror det er stor tjangs for å brekke tunga der.

Men igjen – Hva er det jeg har lest ? Er dette humor? Jeg lo faktisk et par ganger, så da er det vel humor da. Men jeg tror at Loe vil noe mer med denne boka. Jeg oppfatter at under alt fjaset er det en bok om en ensom mann som søker vennskap.
Men om du er på jakt etter en bok som er totalt ulikt alt du hittil har lest, så les dette. Den er så orginal, så rar, så «morsom», ganske så søt – og em smule pinlig. God fornøyelse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar