lørdag 25. mai 2013

MUSIKK. VIOLET ROAD - PETER EVERY AND HS MARCHING BAND
Fra cdon.no:
Violet Road. Et rede fylt med fire brødre og en vokalist med stemmen utenpå skjorta. Popmusikk, melankolske stemninger, en fandenivoldsk feststemning, vakre harmonier, trekkspill, mandolin, saksofon, tangenter i alle fasonger og en tøtsj av svensk visetradisjon.
Åge Aleksandersen har vært fan av bandet siden forrige album. Når de nå skal ut med sin tredje langspiller, har de fått med seg sitt store forbilde på en av låtene.
- Vi ble invitert hjem til Åge på frokost etter en spillejobb vi hadde i Trondheim. Starstruck og glade, takket vi lett ja til det. Vi spilte ydmykt opp en ny låt vi jobbet med og han forelsket seg i den. Nå klyper vi oss i armen når vi hører sangen og er veldig fornøyde med resultatet, sier vokalist Kjetil Holmstad-Solberg om samarbeidet.
Albumet "Peter Every and His Marching Band" kommer 7. januar. I tillegg til "Last Days Of India", hvor Åge er med, er det et album med sjangerbredde helt fra folk til reinspikka pop. Førstesingelen "Burning Up" var listet på P1 og er blitt mye spilt på både lokal- og riksdekkende radio. 


Min kommentar:
Jeg oppdaget dette bandet på et TV program, og ble rett og slett sjarmert av disse gutta. Snakk om humørspredere. Og når de kan spre så pass mye positiv energi (for å bruke et altfor slitt uttrykk) gjennom en TV skjerm, så kan man bare ane hvilket liveband dette er. Håper inderlig at jeg får mulighet til å oppleve dem på Rootsfestivalen i Brønnøysund i sommer, da jeg ser at de er booket inn der.

Dette er musikk fra hjertet og sjelen.  Gryta er stor, og oppi finnes råvarer som svensk visetradisjon, noen Balkanrytmer, bittelitt C&W, et snev irske toner, samt en teskje Sør Amerikanske innslag.
Til slutt smaksettes det hele med litt lett popmusikk og en dæsj melankoli. Produktet som serveres tilfredstiller de aller fleste. Med et stort arsenal av instrumenter blir vi underholdt. Man må bli i godt humør av dette.

Kast lykkepillene, kjøp skiva .... eller aller helst; - Finn gutta, og opplev dem live.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar