tirsdag 28. mai 2013

TO ROME WITH LOVE








Skuespillere: Alec Baldwin, Elllen Page, Woody Allen.
Woody Allen følger opp suksessen Midnight In Paris med To Rome With Love, en hyllest til Roma, en av verdens mest fortryllende byer. Dette er historiene om de som bor i denne byen, de som er på besøk og romantikken og eventyrene de opplever. I de største rollene møter vi blant andre Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Woody Allen, Roberto Benigni, Penélope Cruz, Judy Davis, Greta Gerwig og Ellen Page.

Den kjente arkitekten John (Baldwin) er på ferie i Roma hvor han bodde i ungdomstiden. Mens han vandrer i sitt tidligere nabolag møter han Jack (Eisenberg), en ung mann som ikke er ulik ham selv som ung. Samtidig som han ser at Jack faller hodestups for den flørtende Monica (Page), bestevenninnen til kjæresten Sally (Gerwig), gjenopplever John en av de mest romantiske og smertefulle episodene fra sitt eget liv.

Min kommentar:
I bortimot 40 år har jeg hatt en overordnet filmregel. Jeg liker IKKE Woody Alle. Jeg kan rett og slett ikke fordra han. Og så sitter jeg da her, i 2013. Rent aldersmessig har jeg på sett og vis innhentet antihelten. Jeg slipper nå å tenke på Mr Allen som en førsteelsker, - et førstevalg for yndre jenter. Og det hjelper virkelig. Jeg får etter sympati, - ja, nesten litt morsfølelse for denne nevrotiske , svake gamle mannen. Han minner meg om en skjør Ivo Caprino figur, som bør ligge i bomull, slik at han ikke blir skadet.

Filmen er vakker, lys og lett. Jeg liker at de snakker mye italiensk. Og synger vakker opera. Men utover det, så er vel denne filmen stort sett i helt vanlig Woody Allen stil. Litt rotete, skjør og svak som Woody selv.
Helt grei tidtrøyte, men ikke noe mer enn det.

Terningkast: 3 (med en liten minus bak)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar