fredag 24. mai 2013

ANDERS JEGTVIK – AILL KJEINNE AILL



Fra cdon.no
Opplev Hitterværingen Anders Jektviks verden, stemningsfull og underfundig visepop med tekster på dialekt som omhandler alt fra de store spørsmål til de små hverdagslige betraktninger. 



Min kommentar:

Jeg var en av de som fulgte Anders i Norske Talenter hvor han til slutt ble nr 2. Jeg husker godt første gang jeg så denne sjenerte, litt innadvendte mannen med gitar, som entret senen med blikket ned i gulvet. Han sang viser med tekster som var så lettfattelige at de sked rett inn. Jeg tenkte: «Er det plass for enda en trønder? Har vi ikke nok trønderrockere?» Det var jo ikke lenge siden trønderen Chand hadde blitt stemt helt til topps i X.faktor.



Førsteinntrykket var at Jegtvik hadde enkle, banale tekster. Men etter å ha hørt noen av låtene hans, så endret jeg litt mening. Hva gjør det vel om tekstene er enkle. Det behøver ikke å være negativt. Og jeg oppfattet at denne musikeren er en visesmed som hadde noe å fare med. Hans tekster rommer så mye. Han går rett på sak. Her er det lite bomull, bobleplast og polstring. Kanskje derfor vi må «passe litt på» - gjennom å lytte litt ekstra.

Jeg synes også at han spiller gitar rimelig bra. Han har sin egen stil og uttrykk. Jeg er ganske sikker på at han vil være tro mot den formen han allerede har vist oss. Det tror jeg er lurt. Vi vil ha dette. Lettfattelig, snill musikk som glir lett inn i øret. Men vi får også muligheten til å lytte litt ekstra, og dermed oppdage de små skatter som han gir oss i hver eneste låt. Dette er et jevnt godt album, som vil ligge på min spilleliste i lang tid framover.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar