tirsdag 3. mars 2015

FRA PLATEHYLLA: JIM PROTECTOR - SHIELDS DOWN


2007. THEGARDEN.NO. SOP1202

Fra wikipedia.no:
Jim Protector ble startet i 2001 av Alexander Svanberg og Jarle Nordaas fra Horten.
I 2007 ga de ut sin første full-lengder Shields Down der The Posies-legenden Ken Stringfellow bidrar på tittelsporet og står for produksjon og miksing av plata. På skiva bidrar også Jad Fair (Half Japanese, Teenage Fanclud, Yo La Tengo) på et spor. Plata fikk mye oppmerksomhet blant annet i motebladet Det Nye og førte til deltagelse på bl.a. Quartfestivalen og North by North East i Toronto, Canada.

Min kommentar:


Jim Protector har rørt sammen og serveres oss en noe merkelig gryte med dette albumet. Jeg husker at albumet fikk gode kritikker da det kom. Mulig at det allerede er lenge siden 2007, og at jeg hadde vært fullstendig enige med kritikerne den gang da. Jeg lar meg ikke imponere av albumet som helhet, selv om en og annen låt er helt ok.

Jeg brukte betegnelsen rørt sammen fordi albumet er så variert. Vi får ren gitarbasert popmusikk, vi får skranglepop, vi får synthpop og vi får tilnærmet housemusikk. Noen av låtene hvor synthesizer er hovedingrediensen kan i de beste partier minne om Jean Michel Jarre. Det er tydelig at dette er et band med mange ideer. Men det synes jeg taler litt imot dem på denne skiva. Det spriker for mye, både i kvalitet og sjanger. Men de aller fleste vil sikkert finne noe de liker.



Du finner albumet her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar