søndag 22. mars 2015

FRA PLATEHYLLA: POPOL ACE – CURLY SOUNDS


1978. Polydor. 2383 498

Popol Vuh var et av de mest populære band her i Norge på midten av syttitallet. Da de så startet fohandlinger med Polydor om internasjonal lansering vr man mer eller mindre sikre på at bandet ville bli verdensberømt. Men desverre gikk det ikke riktig slik. 

Det aller første bandet måtte gjøre var å bytte navn da det allerede fantes et band i Tyskland med samme navn. Det nye navnet ble – Popol Ace. Jahn Teigen gikk til andre prosjekt (Prima Vera), og Asbjørn ASA Krogtoft tok hans plass. Bandet foretok et stilskifte. På denne skiva benytter de blåsere. Noe fansen ikke var udelt positiv over. 

Nå skal det litt til for å fylle Teigens sko. ASA var en helt annen type sanger, med en mye mykere utrrykk. Fansen likte slett ikke dette heller. I forbindelse med platelanseringen planla bandet en lengre turne. Men ettersom publikum sviktet, så ble turneen avbrutt, og bandet «tok en pause». I realiteten var det slutt.
Isolert sett så er slett ikke «Cury Sounds» noen dårlig plate. Den beveger seg noe mer mot jazzrock, funk og soul enn de tidligere rene rockeskivene. ASA var slett ingen musikalsk lettvekter, med sin bakgrunn i 1-2-6 og Taboo. Han hadde også gitt ut flere soloalbum.
«Curly Sounds» er en mye mer variert plate enn de platene bandet hadde gitt ut tidligere. Om jeg skulle ført regnskap over antall spillinger av platene i min private samling, så ville nok denne skiva hatt nesten like mange spilliger som e andre. Det er ei plate jeg stadig kommer plukker fram. Noe mitt velspilte eksemplar vitner om.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar