lørdag 7. mars 2015

GJENHØR MED EN GAMMAL LP: MORS BESTE BARN - FØRSTE VARSEL.


1991. COLUMBIA COL 469103 1. 9






«fra radioludo.no»:
I 1990 ble gruppen engasjert av NRK for å skrive og produsere en ukentlig sang til satireprogrammet "Hallo i uken". Espen Beranek Holm og Morten Lorentzen fortsatte etterhvert med denne oppgaven alene frem til juni 2009. "Første Varsel" ble spilt inn i Silence Studio, Koppom, Sverige våren 1991, og utgitt vinteren 1992.
Morten Lorentzen skriver bl.a. i liner notes: Vi ser gjerne tilbake på denne tiden, som endte opp med «Første Varsel», med stor glede. Den bestod stort sett av fire glade herrer i en overlastet Hiace som så fram til å komme ut på landeveien.
For oss som siden skulle komme til å ha mange hatter på oss i norsk underholdningsindustri, ville vi aldri vært foruten denne opplevelsen.
Plata ble ingen stor kommersiell suksess for oss, men vi opplevde å bli veldig mye spilt på radio, hadde to låter inne på Norsktoppen, og flere av sangene på ulike samlealbum. I grunnen ikke så verst.

Min kommentar:

Det morsomste som fins er å trekke vilkårlige plater ut av bunken for så å legge disse på platetallerkenen. Dette er ei av de skivene som jeg må innrømme at jeg aldri har spilt. Ble derfor overraska da tonene til «Riksvei nr 1» strømmet ut av høytalerne. For dette er jo en låt som har blitt spilt både titt og ofte i radioen. Og når jeg sier radioen, så er det synonymt med Nrk P1 – den eneste kanalen jeg kan motta her innerst inni Velfjorden.

Bandet tar for seg hverdagsrealisme i inn- og utland. De setter snille toner til dine betraktninger. Og vips – så glir dette rett inn i ørene på publikum.

Det er svært gledelig at «Første Varsel» nå er pusset opp og lagt tilgjengelig digitalt.
Min oppfordring er: Hør litt på «La meg elske til sola går ned». Det er grunn til optimisme folkens, - Vi har mye å glede oss til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar