onsdag 25. mars 2015

KVELDENS FILM: SHUTTER ISLANDFra cdon.no:

Året er 1954, den kalde krigen er på sitt kaldeste. U.S. Marshal Teddy Daniels (tre ganger Oscar-nominerte Leonardo DiCaprio) og hans nye partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) blir sendt til Shutter Island for å etterforske en forvinningssak. En briljant morderske innlagt på det strengt bevoktede Ashecliffe Hospital har på mystisk vis forsvunnet i løse luften. Daniels og Aule ankommer den avsidesliggende og forblåste øya, hvor de raskt omringes av granskende psykologer og livsfarlige psykiatriske pasienter. Den nifse og ustabile stemningen gir hint om at ikke alt er som det skal, men mens en orkan hamrer nådeløst ned over dem glir etterforskningen allikevel fremover. Alt er dog ikke som det virker ved første øyekast, og etter hvert som stormen øker blir mistankene og mysteriene stadig større og mer skremmende.Min kommentar:

I kveld har jeg invitert et stjernelag inn i stua mi. Hør bare her: Leonardo DiCaprio, Ben Kingsley, Mark Ruffalo og Max von Sydow gestalter rollene, og regien i kveldens film er ved selvelste Martin Scorsese.

Leonardi DiCprio er suveren i denne filmen. Fra åpningsscenen og helt til rulleteksten går er jeg tlstede på Shutter Island. Handlingen bygges opp i et tidsriktig miljø, akkompagnert av riktig musikk mens spenningen stiger. Det finnes ikke noe mer uhyggelig enn å være fanget i et mentalsykehus. Når så dette sykehuset befinner seg på en øy, og det endatil raser en orkan. Ja, da blir det ikke værre. Mine reaksjoner veksler mellom spenning, redsel og fortvilelse. En severdig film som vil bli husket lenge. Om du liker psykologiske thrillere så er dette en film for deg.


Her finner du filmen som dvd  og blu-ray

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar