onsdag 25. mars 2015

SPLITTER NY VINYL: ELLEN ANDREA WANG - DIVING


2014. Propeller Recordings . PRR107

Fra Platekompaniet.no:.
Ellen Andrea Wang, omtalt som et av de største talentene innen norsk musikk, debuterer som soloartist med albumet Diving. Her rives sjangervegger, og Wang tar rollene som bassist, vokalist, låtskriver og produsent på én gang. Med seg på laget har hun noen av landets dyktigste musikere; Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer setter begge sin personlige signatur på materialet). Med ett bein i jazzen og ett bein i popverdenen, balanserer Diving det lyriske med det røffe, det akustiske med det elektriske, og skaper et moderne uttrykk med en tradisjonell besetning bestående av kontrabass, trommer og piano.

Min kommentar:

Det er ikke så ofte jeg beveger meg ut i det musikalske landskapet hvor jeg risikerer å støte på jazz. Tidligere unngikk jeg jazzen for enhver pris, men nå er jeg mer åpen, og kjenner at jeg er ikke riktig så redd lenger. Helt opp til et par år siden, så fikk jeg litt nerver av jazz. Jeg mistenker at det var det uforutsigbare som gjorde meg usikker. Men nå takler jeg jazzens overraskelser noe bedre, og kjenner at jeg er på vei inn i et spennende ommråde. Ja, jeg har til og med meldt meg inn i den lokale jazzklubben for å høre og lære.


I denne tilnærmelsens tid er en artist som Ellen Andrea svært god å ha. Hennes verden er sammensatt av jazz, fusion, indie og pop. Hun spiller gode, ufarlige låter som ikke gjør meg det minste nervøs.


Men det aller beste er at dama spiller bass, - kontrabass til og med. Jeg digger alt ved kontrabass, fasongen, størrelsen, lyden, ja, kort og godt alt. Og damer som spiller bass har en helt spesiell plass i mitt hjerte. Helt siden selveste Suzi Quatro slo an sine basstoner på syttitallet har jeg digga damer som spiller bass.


Dette er ei dame vi får høre mye til framover. Og jeg tror at hun vel være meg behjelpelig med å knekke jazzkoden.

Her finner du musikken på vinyl  og cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar