søndag 17. mai 2015

DAGENS BOK : ANN ROSMAN – FYRMESTERENS DATTER








Forlagets omtale:

Under restaureringen av fyret Pater Noster på den lille øya Hamneskär utenfor Marstrand dukker det opp et lik, innemurt i potetkjelleren. Rettsmedisineren tror det har ligget der i 40 år. Karin Adler ved kriminalpolitiet i Göteborg blir tilkalt. Til å begynne med har Karin og hennes kollegaer ikke mye å gå etter - bare en giftering og en liste over savnede personer. Karin Adler står overfor en sak med røtter i nattsvart ondskap og grådighet. Fyrmesterens datter er Rosmans debutroman, og er den første i en serie om kriminalbetjent Karin Adler ved Göteborg-politiet.



Min kommentar:
Om du liker Camilla Läckberg, så vil bøker av denne forfatteren garantert falle i smak. Mye er svært likt. Hør bare her: Begge skriver fra kystperler som ligger like nord for Göteborg. Begge skifter i tidsbilder med to parallelle historier.
Denne boka er spekket med historiske detaljer. Noe som forteller oss som lesere at forfatteren har stor lokalkunnskap. I tillegg så kan hun mye om kystkultur. Ja, hun skriver så levende at jeg i perioder kjenner lukten av sjø og fornemmer saltsmaken i munnen.
Persongalleriet er kanskje ikke så originalt,men blir likevel spennende nok ettersom gåten nøstes opp. Hovedpersonen Karin Adler er ei solid dame. Desverre er personene rundt henne, både i privatlivet og på jobb, noe mer diffuse, eller litt for bleke etter min smak. Karin Adler blir derfor mye alene, - selv om hun jobber i et team.
Selve krimgåten, hvem har myrdet Arvid, og hvorfor? - får selskap av flere gåter ettersom etterforskningen gir resultater. Og spenningen stiger jevnt og trutt, akkurat slik vi som liker krim vil ha det.
Jeg har hørt på denne lydboka på svensk. Jeg gjør ofte det når det gjelder svenske utgivelser. Kjøper ofte lydbøkene brukt, for en billig penge, på den svenske nettauksjonen www.tradera.se





Ellers kan du finne boka på norsk på cdon.no, som  innbundet  og  pocket  ,


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar