tirsdag 12. mai 2015

DAGENS BOK: HERBORG WASSMO – DISSE ØYEBLIKK








Fra haugenbok.no:
Forlagets omtale:
Sterk selvbiografisk beretning fra Herbjørg Wassmo. «Disse øyeblikk» er historien om et kvinneliv i vår nære norske fortid, om utdannelse og yrkesliv, om mann og barn, om kampen for å eie en flik av egen tid, om å være inntrykksvar og bråsint, åpen for verden og innestengt av egen steilhet. Det er en historie omgitt av det nordnorske landskapets raushet og harde tak. Og det er historien om den unge kvinnen som våget å bryte absolutte tabuer, og som ble en av Norges største og høyest elskede forfattere.

Min kommentar:

Kjære Herbjørg Wassmo: Velkommen tilbake. Jeg har fulgt deg gjennom tre tiår, selv om du Dinas Bok ble du litt borte for meg. For meg er du best når du skriver om kvinner, sterke kvinner, - som Tora, Dina eller deg selv.

Herborgs historie er ikke bare hennes egen historie. Den er historien om våre mødre og de vilkår de måtte hamle opp med gjennom barndom, ungdomstid, husmortilværelse og yrkesliv. Det er en fortelling om kultur, kjønnsroller og forventninger. Men vel så mye om styrke, mot og sinne. Masse sinne. Må derfor få lov til å fremheve innleseren av lydboka, Gjertrud Jynge. En lydbok er 100% avhenging av oppleseren. Og her har de virkelig truffet blink. Gjertrud har ikke bare riktig dialekt. Hun klarer å formidle forfatterens følelsesregister på en utmerket måte.
For meg var dette et flott friminutt fra krimbøkene jeg vanligvis er storforbruker av.
Boka anbefales.

 Her finner du boka som  innbundet , pocket , lydbok på cd  og til nedlasting

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar