onsdag 27. mai 2015

FRA PLATEHYLLA: PING - THE HURRICANE SPOOF


2012. BROWN LAGOON. BROWN 001
Fra groove.no:
Ping holder sin fjerde magisterforelesning over oppgitt emne: ‘Hvordan skape musikk på et anstendig nivå som den gemene hop aldri kommer til å høre’.

Min kommentar:

Jeg var så heldig å bli presentert for dette bandet i 2007. Og jeg likte det jeg hørte så pass at jeg nå har skaffet meg de tre siste skivene.

«The Hurricane Spoof» kom i 2012. Denne er litt “snillere” enn de foregående. Musikken er mer variert. Her vil nok alle finne noe de liker, - men også noe de misliker.
Tekstene er, om ikke svarte, så ganske mørkegrå. Men de var mørkere før. Kanskje dette henger sammen med at bandmedlemmene blir eldre og «klokere».

Tekstene kan være en utfordring, så jeg følte meg truffet da denne tekstlinja kommer: «check the online translator», noe jeg nettopp hadde gjort. Jeg skjønner vel enda ikke tekstlinja «Leave your lame and your lumber». Men ok, jeg kan jo tolke teksten som jeg vil.
Om jeg skal trekke sammenligninger med andre band og artister, så mistenker jeg at gutta er inspirert av Frank Zappa og Beatles. En av låtene minner meg svært mye om «Sgt Peppers-skiva».
Men dette er definitivt ikke musikk å slumre til selv om noen toner er svært så behagelige å høre på. Da vil du nok i tilfelle bråvåkne rimelig fort. Enkelte låter og partier blir jeg nesten livredd av. Jeg opplever at både teksten og musikken er så pass krevende at dette er ikke den skiva man spiller rett før leggetid.

Jeg har hørt rykter om at dette er et usedvanlig bra liveband. Håper inderlig at jeg får mulighet til å oppleve dette før jeg blir alt for gammal.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar