torsdag 21. mai 2015

SPLITTER NY VINYL: ZAKS – TAKE SPECIAL CARE


2014. Wolf Island Records. CALL 661401

Fra Wikipedia:
Zaks var et norsk band fra Vardø, dannet i 1964.
Navnet på gruppa var inspirert av Beatles-trommeslager Ringo Starrs sønn, Zak Starkey.
Zaks gjorde en demoinnspilling i Vardø Gymsal i 1966, denne ble sendt til Svein Erik Bjørja, med mål om å få platekontrakt. Året etter akkompagnerte de Tove Kristine Eriksen på singelen «Mio Curore»/«Hey Mister», og ga samtidig selv ut singelen «Too Young»/«Take Special Care».
Demotapen fra 1966 dukket opp hjemme hos Svein Erik Børja, etter han var gått bort. Bandet fikk senere tak i innspillingene og ga dem ut under tittelen Lost Tapes 1966, den 11. desember 2009. Singelen er også med på denne utgivelsen.
Fra Big Dipper:
Plata er utgitt på det lille sveitsiske (!) entusiast-selskapet Feathered Apple records i 500 eksemplarer med plakat og fyldige og svært velskrevne linernotes av nordmannen Tage Weie. Denne plata er en våt drøm for alle med den ringeste interesse for norsk sekstitall og bør handles inn sporenstreks!Min kommentar:


Jeg hadde aldri hørt om dette bandet. Men jeg synes det er spennende med slike skatter som dukker opp, og når så et utenlandsk selskap tar sjangsen på å utgi dette på viyl. Ja, da må det jo være vert å høre på, tenker jeg.

Det aller morsomste med denne skiva er at den både ser og høres gammel ut. Coveret er en nøyaktig kopi av hvordan coverne så ut på sekstitallet. De har til og med fått brettekantene på baksiden til å se gulnet og slitte ut.

Musikken er etter sigende tatt opp i en gymsal, samt andre lokaler, bl.a. et kapell i Vardø. Bandet hadde kun  en mikrofon . Den lå på gulvet. Men det låter tidsriktig og tøft.

Dette bandet er med på å bevise at det ble (og blir) lagd mye god musikk også ute i distriktene. Jeg må nå prøve å få tak i boka om bandet som kom i 2011. Den heter «Everybody’s making it big but us»
Ei morsom plate, og sikkert ei like morsom bok om hvordan det var å være popstjerne utkant-Norge.Her finner du musikken på vinyl

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar