fredag 22. mai 2015

DAGENS BOK : ANN ROSMAN – SJELEKISTEN








Forlagets omtale:

Sjelekisten er den andre frittstående boken om Karin Adler og Marstrand, og Ann Rosman følger opp suksessen Fyrmesterens datter på mesterlig vis. En skoleklasse på tur gjør et uhyggelig funn ved den gamle Offersteinen i Marstrand: De finner et hodeløst kvinnelik kledd i middelalderdrakt. Kvinnen har tilhørt en gruppe som driver med rollespill. Kort tid etter får en av byens eldre damer sitt livs sjokk når hun oppdager et kvinnehode på en gjerdestolpe i hagen.Karin og hennes kolleger ser et mønster. Men hvem er det som vil kvinnene til livs? Og hvorfor med en slik brutalitet?

Min kommentar:

Å, så fint å treffe Ann Rosmans persongalleri igjen; Karin, Folke og Robban. Folk blir bare mer og mer irriterende. Takk og lov at man han unngått en slik fyr i sitt yrkesaktive liv.
Det er noe ekstra spennende i disse fortellingene fra Marstrand, hvor lösningen stor sett ligger langt tilbake i tid.

Også i denne boka er slektsforskning viktig, ja, - helt nødvendig for politiet arbeide.
I denne boka får vi i tillegg kunnskap om hvordan heksene ble behandlet for mer enn tre hundre år siden, og hvilke konsekvenser det fikk for historien helt fram til å dag.

Men forfatteren benytter også anledningen til å kritisere systemet, og den enkeltes kamp mot det offentlige. Hun beskriver livet og håpløsheten til den damen som blir utbrendt, og kjemper seg tilbake på jobb. Men hun møter ingen forståelse, verken hos arbeidsgiver, fagforening eller fastlege. Dette lyder sikkert kjent som mange, Her er det så godt fortalt at det gjør vondt å lese.

Krimgåtene er selvfølgelig svært spennende. Og når persongalleriet er så interessant så spiller det mindre rolle at man avslører gjerningsmannen en stund før siste kapittel. Det er så mye annet spennende i selve jakten og løsningen, så jeg glemme at hovedspørsmålet er besvart.
For i en krimgåte er ikke spørsmålet bare, Hvem? Det er også hvor, hvordan og kanskje det viktigste ----hvorfor ?

Om du, som meg, er glad i lydbøker, så anbefaler jeg deg å lytte til den svenske utgaven.
Kos deg !

Her finner du boka som innbundet  og  pocket 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar