onsdag 13. mai 2015

KVELDENS FILM: FASANDREPERNE




Fra cdon.no:
Et tvillingpar blir brutalt myrdet i et sommerhus. Alle spor peker mot en gruppe rikmannsbarn fra en nærliggende kostskole, men saken lukkes da en lokal outsider tilstår ugjerningen. 20 år senere gjenopptar politietterforsker Carl Mørck og hans assistent Assad saken, og de innser raskt at noe er fryktelig galt. Snart befinner de seg i en intens jakt på en en pike som har vært forsvunnet siden mordene fant stad. Men Carl og Assad er ikke de eneste som leter etter henne. En gruppe mektige og innflytelsesrike menn er villige til å gjøre hva som helst for å forhindre fortiden i å innhente dem. 'Fasandreperne' er basert på Jussi Adler-Olsens roman av samme navn.

Min kommentar:

Jeg er en stor fan av den danske krimforfatteren Jussi Adler Olsen. Denne filmen er basert på boka med samme navn som jeg skrev om på bloggen min for ca et år siden. Du kan lese om hva jeg syntes om boken her.

Men dette er film. Det som er spesielt med denne filmen er at det er så kort tid siden jeg leste boken. Derfor blir jeg til tider overrasket over de kontraster som er mellom min fantasi og filmatiseringen. Er det et bevis på at bøker er best? Her i denne filmen faller alt gjennom. Jeg klarer ikke å få tak i stemningen jeg opplever i Adler Olsens bøker. Personene er langt fra de jeg lagde i mitt hode da jeg leste boka. De eneste som ligner litt i denne filmen er de to hovedbandittene. Men hovedpersonene er langt fra min fantasi. Og det er synd, fordi jeg digger «mitt» persongalleri.

Bruken av vold er selvfølgelig mye tydeligere i filmen, og det er gjort noen snarveier her og der. Men det er vel ikke mulig å få med alt på en halvannen times film. Filmen er en helt grei tidtrøyte sTV-underholdning, i samme kategori som Wallander, Beck, Irene Huss m.fl.
Men min klare påstand er. Denne historien duger best i bokform.

Her finner du filmen som  Dvd  og Blu-ray

+

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar