fredag 8. mai 2015

DAGENS BOK: HENNING MANKELL – HÅNDEN









Fra haugenbok.no:

Den Norske Bokdatabasens omtale:
Kronologisk kommer handlingen i denne boka før den siste boka om Kurt Wallander, Den urolige mannen.

Forlagets omtale:
Overraskende og gledelig gjensyn med Kurt Wallander Kurt Wallander er sliten. Han har arbeidet i politiet i over 30 år og strever med motivasjonen. Nå vurderer han å ta en tur til Mallorca, men innser at han ikke får fred i sjelen selv om solen skinner. Tidlig en søndag ringer hans kollega Martinsson og vil selge ham et lite hus på landet. Motvillig går Wallander med på å ta en kikk. Kanskje det er dette skiftet av omgivelser han trenger. Han får nøklene og drar av sted til eiendommen. Han går inn hageporten og står blant epletrær, bærbusker og høstløv. På vei inn i huset snubler han i noe. Først tror han det er en trerot eller en gammel rive, men det viser seg å være skjelettet av en hånd som stikker opp av jorden. Hånden er en kort og intens fortelling om Kurt Wallander. Den har ikke vært utgitt på norsk tidligere.




Min kommentar:  

Det er alltid hyggelig å treffe igjen gamle kjente. Jeg var litt trist da jeg tok farvel med Kurt Wallander etter å ha lest den siste boka. Det var derfor ekstra hyggelig å bli tatt med tilbake til tiden da Kurt var Kurt, mannen som hadde full kontroll, - uansett.


Jeg har bare en ting å utsette på denne boka. Den er altfor kort. Jeg trives i selskap med denne mannen. Går gjerne turer sammen med han, hører gjerne på hans klassiske cd'er, nyter en god flaske rødvin i hans selskap eller høre om alle hans helseplager og hans utilstrekkelighet. Men nei, denne gangen er alt strippet ned. Historien er kort og intens, uten noen unødvendige opplysninger. Det er litt trist, nettopp fordi det er helheten og «alt det andre» som gjør at jeg liker Kurt Wallander så godt.

Men for all del, - det er jo en spennende bok, - med Kurt Wallander i hovedrollen.

Her finner du boka som pocketutgave , til nedlasting og  lydbok på cd


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar