mandag 18. mai 2015

KVELDENS FILM: HOUDINI


Fra Platekompaniet.no:
Hans evne til å flykte fra håndjern, tvangstrøyer og vanntanker er legendarisk - men å kvitte seg med bruddstykker fra sin egen fortid viste seg mer utfordrende.

Oscar-vinner Adrien Brody (The Pianist) og Kristen Connolly (TV House of Cards) spiller i denne episke miniserien som følger den verdenskjente mester
i hans transformasjon fra innvandrer til verdens første superstjerne. Drevet av drømmer og streng disiplin, jaget han på den amerikanske drømmen.
Houdini flyttet stadig sine fysiske grenser for å oppnå esultaterser som overrasket publikum. Og selv om de så hva han ville ha dem til å se, var hans virkeligheten mer unnvikende enn hans utbryterevne


Min kommentar:

Jeg har en mistanke om at Houdini var verdens største kjendis. Overalt samlet han et publikum som beundret han. Han ga sine show, og gikk stadig lengre i sine triks.

Hans berømmelse førte han inn i samfunnets øverste kretser. Slik kom han til å pleie omgang med statsoverhoder og berømtheter som Sir Arthur Conan Doyle og Rasputin. Han engasjerte seg i krigføring og spionasje, men publikum viste mest interesse for hans kamp mot spiritistene Han avslørte mange som påstod at de kunne «snakke med de døde».

Hans opptredener kopieres ennå i dag, mer enn hundre år etter Houdinis storhetstid, og hans navn er lagt fra glemt.
En facinerende mann. Mini-serien er underholdende, og skuespillerne virker være håndplukkede til rollene.
Anbefales.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar