mandag 4. mai 2015

PÅ KINO: RUN ALL NIGHT




  • med Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman m.fl.
Jeg er veldig glad i kino. Så når jeg blir bedt med, så takker jeg gladelig ja. Og når så filmen i tillegg har to av mine absolutte favorittskuespillere, ja, da er det bare å glede seg. Jeg tilbringer gjerne et par timer i mørket sammen med Liam Neeson og Ed Harris.

Men jeg blir umåtelig skuffa, og nesten litt forbanna når kinopublikummet teller kun 4 (!) betalende. - Og det på en Norgespremiere. Hva er det med folk? Har vi blitt så late? Ja, for tilbudene er ikke så mange i Brønnøysund by en fredags kveld.

På denne fredagskvelden fikk vi action i bøtter og spann. Og med de lydeffektene denne filmen har, så sitter jeg litt lavt i setet i håp om at kulene skal suse over. Og det gjør heldigvis de fleste, selv om det  høres som om noen treffer stolryggene rundt der jeg sitter. Og skytingen vedvarer i nesten to timer, kun avbrutt av en og annen biljakt.

I starten hadde jeg litt problemer med å forstå hvem som var venn og hvem som var fiende, - men det faller på plass når selve jakten starter. Og det skjer etter få minutter. Og derfra og til slutt er det forfølgelse og forsvar som gjelder.

Jeg sitter og er irriitert på meg selv fordi det er en yngre skuespiller der som virker så kjent. Jeg vrir hjernen for å finne ut hvem han er. Jeg kommer så langt som til at han er svensk, men så er det stopp.
Etter filmens slutt tar jeg et søk på imdb.com, og selvfølgelig: Det er jo Joel Kinnaman, uten at jeg har kjent til navnet hans tidligere. Men det er jo han som spilte tysteren Frank Wagner i Tv-serien Johan Falk. Ja, du vet han som spilte i Snabba Cash.

Så om du liker intens action, masse blod og gørr, - og tåler et til tider litt for intenst lydnivå, så er dette filmen for deg. Om jeg skal våge meg på terningkast vil jeg gi en firer om du velger å se filmen på kino. Men om du tilhører de som foretrekker din egen sofa og flatskjerm, så vil karakteren bli en svak treer.

Film er best på kino – uansett.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar