søndag 5. mars 2017

FRA PLATEHYLLA: FLAX – MONSTER TAPES


1980.  Harvest ‎– C 062-37415Legg til bildetekst

Flax starta allerede i 1971, men da som et tilnærmet danseband.  Men et års tid etter så ble stilen noe røffere.  Det er helt tydelig at bandet ble inspirert av band som Deep Purple, Uriah Heep og mange andre.   Dette stilskiftet førte til at Flax ble Norges første metal band.

Dette er bandets andre album.  Det solgte bra.  Vil tro at bandet kan takke en Tv-opptreden på Nrk-programmet «Videoteket» (ca 40 minutter ut i sendingen).  for litt ekstra drahjelp i forhold til salget.  Husk at det var kun en kanal den gangen, og det var ikke så alt for mange programmer for ungdom, så man fulgte med på det lille som ble presentert.  

Jeg tenkte på noe da jeg satt og så dette programmet for litt siden.  Er det bare jeg som legger merke til at programlederne er så lavmelte?  De hvisker jo nesten.  Det var nesten enda verre i det programmet jeg refererte til i gårsdagens blogginnlegg om Smalhans.  I det programmet hørte vi (nesten ikke) et svært lavmelt Ivar Dyrhaug.

Ettersom denne plata solgte ganske bra, så kan du få tak i et brukt eksemplar til en relativt edruelig pris.  Vil tro at du får et greit eksemplar for en femhundrelapp, selv om enkelte selgere jazzer opp prisene litt på en del norske band.  Det kan se ut som om noen misforstår litt, og tror at om et album av et band ligger høyt i pris, - ja, da gjelder det hele katalogen.  Sånn er det ikke.  Om du derimot jakter på den første plata til Flax så må du nok ut med et par-tre tusenlapper.
Heldigvis finnes Flax-albumene i nyere utgaver.

Jeg vil anbefale deg å ta en titt på bandets nettsider.  Der er bl.a. et morsomt innlegg fra et av bandmelemmene.

Om du ikke har hørt bandet enda, eller vil ha et gjenhør med et av sytti- og åttitallet tøffeste norske band så finner du dette albumet på  TidalWimp  og Spotify
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar