tirsdag 28. mars 2017

FRA PLATEHYLLA: OLE I’DOLE – BLOND OG BILLIG.1983.  Notabene Records ‎– STEREO NBLP 007Vi har alle en fortid når det gjelder mote og håsveis.  Og gutta som var unge på åttitallet har kanskje aller mest grunn til å glemme håsveisen og gjemme passfoto.

Jeg tipper at Ole I’dole ikke er så altfor stolt av sin hockeysveis fra 1983.  Karrieren derimot.  Den kan han være stolt over.

Ole I’Dole, eller Ole Evenrud, som han egentlig heter,  ble født i Halden i 1962.  Hans første hit var åpningslåta på dette albumet «Det va’kke min skyld». Men låta hadde ingen lett vei til toppen.

Ole hadde allerede 2 år tidligere, i 1981, gitt uten annen låt «  Jæ ær færi» på et samlealbum.  Dette ble utgitt  på labelen «New Noise». Albumets tittel var «Big Voice og New Noise».

I 1982 kom låta som skulle gjøre Ole berømt.  Men som nevnt, - det var en trang fødsel. I løpet av de første 6 månedene så solgte singelen kun 156 eksemplarer.  Men så fikk singelen drahjelp av et av de få radioprogrammer ungdommene hadde i 1983, nemlig «Ti i Skuddet». Men singelen fikk bare 4 uker inne på lista.

i 1983 var det på tide å slippe dette albumet.  Og det ble en suksess.  Men albumets siste låt «Hvis jeg var Gud» ble nektet spilt på NRK.  Teksten ble for drøy for «Det Hvite Hus» på Marienlyst. Du kan jo sjekke selv.  Du finner låta i youtube-videoen nede på siden her.  

Albumet "Blond og Billig" lå 6 uker på VG-lista med en 8.plass som beste plassering.

Ole slapp flere album utover åttitallet.  I dag kjenner vi nok Ole best som producer og låtskriver. Vi har også sett han på TV i ulike program.  Han har vært dommer i Idol.  Og det var Ole som hadde ideen til «Allsang på Grensen».  

Men det vil skal være glad for, er at Ole har jobba med musikk siden tidlig åttitall.  Han har bidratt til at unge artister har kommet seg opp og fram.  Jeg har ikke tall på alle innspillinger og produksjoner hvor Ole har hatt en finger med i spillet.

Uansett så var det morsomt med en gjenhør av debutskiva til en viktig mann i norsk musikkliv.


Du kan høre albumet på Tidal  eller SpotifyIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar