lørdag 4. mars 2017

FRA PLATEHYLLA: SMALHANS


1981.  NorDisc ‎– NORLP 415


Tidlig på åttitallet ble hele Norge for alvor oppmerksom på landets oljeby.  Vi fikk begrepet «Stavangerbølgen».  Flere sterke band ga oss god musikk.  Et av disse var «Smalhans».  Bandet hadde en kort levetid, fra 1981 til 1983.  

Bandet rakk å gi ut to album, hvor «Smalhans» er det første.
Musikken de gir oss på dette albumet er litt laidback ska- og reggae inspirert rock.  Allerede på dette førstealbumet finner vi et par låter som gjorde bandet verdensberømt i Norge.  Jeg tenker da på  «Eg E'kje In, Eg E'kje Du» og «Deilige Malena». 

Av bandmedlemmene er vel Reidar Larsen den som er mest kjent, da han i årene som har gått etter "Smalhans"  har hatt en mangeårig solokarriere.  
Men de andre medlemmene er ingen smågutter de heller.

Dette er medlemmene i Smalhans:
    Bjørn Kallevig: vokal
    Jan Helge Didriksen: gitar
    Hans Christian "Besten" Hansen: percussion og rytmeinstrumenter.
    Odd Stangeland: gitar
    Reidar Larsen: tangenter, munnspill og voka
    Kjell Arne Jensen: bassgitar
    Rolf Oanes: trommer
    
Om man googler hver og en av disse musikerne så får man fram en imponerende CV for hver enkelt.  De har vært medlemmer i andre band, eller bidratt som musikere med andre artister på turneer eller plateinnspillinger.  
En imponerende gjeng, rett og slett.

Etter at LP’en har snurra ferdig og lagt pent tilbake i coveret, så er det på tide å sjekke NRKs arkiv for å se om det finnes noen klipp med "Smalhans".  Og i statskanalens skattekiste finner jeg programmet "Zikk Zakk" fra 1982 hvor «Smalhans» er blant kveldens gjester.  Ved å trykke på programtittelen så kommer du rett til programmet.
God fornøyelse.

Ellers kan du høre albumet på  WimpTidal  og  Spotify
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar