mandag 22. september 2014

NY VINYL I POSTKASSA I DAG: RÖYKSOPP & ROBYN – DO IT AGAIN





2014. PARLOPHONE. 5054196215316





Fra Platekompaniet.no:
For en trio! Som oppladning til 2014s felles sommerturné, og som introduksjon til det neste albumet fra Röyksopp, slår Tromsø-gutta seg igjen sammen med svenskenes stolthet, Robyn. Minialbumet Do It Again er anført av singlen med samme navn - et brillefint stykke skandinavisk electropop av edleste valør.

Min kommentar:
Hva får vi når to av Nordens største artister samarbeider om et plateprosjekt. Jo, vi får et minialbum som, etter det jeg har oppfattet, har høstet rimelig gode skussmål fra forståsegpåere i media verden over.  Plata er anmeldt så og si ”world wide”.

Av det jeg har lest og hørt om albumet, så er det et album man må venne seg til.  I likhet med de aller fleste som har hørt gjennom albumet opptil flere ganger, så liker jeg også det jeg hører.  Men jeg blir litt ufrivillig (selvfølgelig) mørkredd på et par partier:  Det er en mørk og skummel klang i et par av låtene.  Ja, det er så voldsomt skummelt at musikken kunne passet til den aller mest spennende thriller.  Denne musikken kunne løftet hvilken som helst film opp til uanede høyder.  Jeg har en voldsom interesse for filmmusikk, så det er sikkert derfor at jeg kobler store deler av dette albumet mot film , stort lerret og en grandios lydgjengivelse.
 Men dette er for meg, det aller beste bevis på at dette er bra musikk.  

Litt synd at det kun er et minialbum på drøyt en halvtime.  Men vi får bare ønske oss mer fra dette fruktbare samarbeidet.

Som vinylkjøper får jeg her valuta for pengene.    Et flott utfrettscover, med plastcover m/trykk.  Vinylen er tykk og melkehvit.  I tillegg får vi en kode for nedlastning.  Det liker jeg.  En nedlastningkode burde være en selvfølge for alle vinylplater som selges i 2014.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar