onsdag 17. september 2014

NY VINYL I POSTKASSA: AMERICAN SUITCASE - LIGHTHOURS

2014.  DIG DIPPER RECORDS. BDRLP095 




Fra rockipedia.no:
Oslobandet American Suitcase ble startet sommeren 1995. Gitar- og powerpop med harmonisk vokal og slektskap til band som skotske Teenage Fanclub og kaliforniske The Byrds var den umiddelbare klassifikasjon i dags- og musikkpresse. Av hjemlige likesinnete kan nevnes band som The Tables, Astroburger og The Margarets. Bandet besto ved oppstarten av Egil Brækken (sang/gitar), Anders Vinnogg (sang/gitar), Ståle Heitmann (bass) og Lars Sørum (trommer).

Besetningen har variert noe, men har hatt en kjerne i de to gitaristene og vokalistene.


Min kommentar:
Hva??  Har jeg satt på feil skive???  Noe som er mistenkelig likt et av verdens kjente gitarriff låter fra høytalerne.  Har platesjappa pakka feil?  Dette er unektelig svært likt «The Passenger» med Iggy Pop. Men neida, når jeg spisser ørene hører jeg fort at musikken vris til noe annet, og litt mykere i kantene enn Iggy Pop. For dette er vennlig og ufarlig  popmusikk.  

Vinylplata presenteres i et meget tiltalende cover dekorert som en nesten barnslig tegneserie. Jeg gir et stort pluss for at det følger cd med, men en desto større minus for at pappen som er benyttet i coveret er altfor tynn. Her kommer det til å bli ringwear og revner alt for fort, så det gjelder å få ekstra plastcover på i en fei.  Det er synd at en så flott cover ikke er mer påkostet. Og som vanlig savner jeg tekster.
Men musikken - Den er fin den. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar