onsdag 24. september 2014

KVELDENS FILM: LOVE AND HONOR











Fra cdon.no:
Under en permisjon forlater de unge amerikanske soldatene Dalton og Mickey hæren for å hilse på Daltons kjæreste. I løpet av dette besøket skjer det som Mickey aller minst hadde forventet seg – han faller hodestups for en av hennes venninner. Plutselig er han midt i en kamp mellom kjærlighet og plikten.

Mine kommentar:
Det er en stund siden jeg har sett film med Vietnamkrigen som bakteppe. 

Vel, - dette har vi sett før.  Kameratskapet blant soldatene, ungdommelig kjærlighet og konfliktene som splittet det amerikanske folk på slutten av sekstitallet.  Vi som er gamle nok til å huske dette, vet at perioden ikke var sort-hvit.  Det var politikk, maktkamp og protester.  Men fremfor at ble vi presentert for de amerikanske guttas angst for å bli sendt til ‘ Nam.  Jmfr.  Filmen «Hair».

Denne filmen byr ikke på noe nytt.  Skuespillerne er stereotype og middelmådige.  Gutta er litt for pene og alt for like.  Jeg brukte ca et kvarter for å skille hovedpersonene fra hverandre.  Dialogen er naiv, og det er ikke en eneste overraskelse i filmen. All handling er forutsigbar.   I så måte vil den går fort inn i den store glemmeboka.

Et tidsriktig soundtrack kunne reddet denne kjedelige filmen noe, men til og med musikken var fraværende.
Kjedelig, kjedelig og atter kjedelig.
Terningkast: 0,5. – Men til og med det er i høyeste laget.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar