mandag 1. september 2014

SPLITTER NY MUSIKK PÅ VINYL: FRK FRYD – HJERTEBANK


2014. COLUMBIA. 88875001301
 
 
Fra platekompaniet:
Ti år på øvingslokalet, backstage, veien, scenen. Ti års venting på fly, tog, buss, bil, båt og et utall ventehaller og intervjuer. Det tok sin tid, men her slipper endelig Stavanger-bandet Frk. Fryd sitt første studioalbum. Hjertebank inneholder elleve spor med beintøfff punkrock-energi knyttet sammen med blytung groove, catchy refrenger og fete riff, deriblant låter som "Blod & Honning", "Skyene", "Tyvens Dans" og "Bittert Mareritt". Stavanger har nok en gang fostret et toppnavn innen energisk, tung rock.

Min kommentar:
O du salige ungdomstid. 
Om du savner den, så kan nå det meste gjennomleves gjennom Frk Fryd. Du kjenner igjen alle de positive opplevelsene, energien, følelsen og forventningene. Tittelen på albumet speiler selve bildet på ungdomstida, nemlig «Hjertebank». Hjertebank var et stadig tilbakevendende fenomen. Vi opplevde dette i ulike sammenhenger som foran eksamen, på startstreken i skirenn, om læreren oppdaget at vi skulka, smugrøyking, om foreldrene godtok forklaringen på hvorfor vi kom en time for seint hjem på kvelden. Men den hjertebanken som overskygget alt hadde med «Han» å gjøre: Ville han komme i kveld?, ville han by meg opp til dans?, ville han følge meg hjem?, og hjertebankens frekvens og takt bare økte etterhvert. 

Og det er akkurat denne litt heseblesende energien som bandet klarer å formidle gjennom musikken sin. Og her er uttrykket heseblesende positivt ment.

Til og med coveret er ungdommelig, ja, nesten banslig i utførelse. Her er det brukt skarpe farver som gir tydelige kontraster. Ja, til og med vinylen har en farve jeg aldri har sett før. 
Se bare her:


 
Når alt er så gjennomført, så gidder jeg ikke å nevne at jeg savner tekster og nedlastningkode, eventult cd. (Vil jo gjerne spare på denne vakre vinylen).

Frk Fryd ga meg en herlig reise noen tiår tilbake i tid. 
Takk til bandet for at dere har gitt meg adgang til ungdomskilden.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar