onsdag 17. september 2014

SPLITTER NY VINYL: TNT - 30TH ANNIVERSARY 1982-2012. LIVE IN CONCERT.


2014. INDIE RECORDINGS. INDIE143LP




Fra platekompaniet.no:
TNTs jubileumskonsert med Trondheim Symfoniorkester!

I juni 2012 feiret TNT 30-årsjubileum med en konsert der de framførte låter fra hele karrieren, fra heavy metal-hymnen "Seven Seas" til hardrock-hits som "10.000 Lovers" og "Intuition". Med seg på scenen hadde de Trondheim Symfoniorkester, i tillegg bidro samtlige vokalister fra bandets første 30 år. Den episke versjonen av "Northern Lights" er bandets hyllest til den avdøde keyboardisten Dag Stokke. Introduksjoner ved Dee Snider(Twisted Sister), Hank Von Hell (eks-Turboneger) og fylkesordføreren for Sør-Trøndelag.

Dobbel 180-grams vinyl i gatefoldcover med trykk på innercoveret.


Min kommentar:
Jeg har sagt det før: «Jeg er egentlig ingen stor tilhenger av live-plater».  Men heldigvis finnes det av og til et hederlig unntak.  Og denne skiva er virkelig et unntak.  Lyden er upåklagelig.  Jeg har både bandet og Trondheim Symfoniorkester på besøk i stua mi.  Det låter ekte og rått.   I tillegg til musikken, opplever jeg også stemninga blant publikum.  Kort og godt: Jeg er tilstede på konserten.
Materialet er kjent og kjært. Vi får en suveren blanding av hardrock, puddelrock, glam, heavy og symfonier, men først og fremst, - god og inderlig rock n’roll.

Men jeg synes det er dårlig gjort at vi som kjøper vinylutgaven ikke får med DVD’en fra konserten, slik Cd-kjøperne får.  Det er urettferdig.
 Heldigvis ble denne konserten sendt på NRK for en stund siden, og som den nerd jeg er, så ligger det selvfølgelig et opptak lagret på harddisken min.

Selvfølgelig bør denne skiva finnes i enhver platesamling hvor eieren har interesse for norsk musikk.  TNT har vært viktig for musikkinteresserte i mer enn 30år, og derfor bør vi ta vare på deres musikk.  Når de så får hjelp av et symfoniorkester, så løftes musikken ytterligere.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar