lørdag 13. juni 2015

DAGENS BOK: EIVIND LARSSEN – INGEN SAVNER EDWARD NIEMA 
Forlagets omtale:
En original og underfundig roman om tap og savn, om fristende tilbud og overraskende vennskap - og om at det aldri er for sent å bli hovedpersonen i sitt eget liv. Samme dag som aktuar Edward Niema mister jobben i forsikringsselskapet, forteller hans kone at hun er alvorlig syk. Edward regner på sannsynligheten for at han får beholde henne noen år til, men etter bare noen uker er hun borte. Da han oppsøker kirken for å avtale det praktiske rundt konens begravelse, oppdager han at alt allerede er tatt hånd om. Den unge presten opplyser at Edward bare kan møte opp førstkommende lørdag. Det eneste han trenger å ta stilling til, er musikken - og slik møter han den livsglade organisten Arek, som alltid har en flaske vodka gjemt unna i den største orgelpipen. Etter hvert blir det åpenbart for Edward at hans kone hadde hemmeligheter for ham, og han mottar et tilbud han ikke kan si nei til.Min kommentar:

Norsk debutant, og jeg er som vanlig både spent og bittelitt skeptisk. Det går noen kapitler før jeg blir fortrolig med både forfatteren, stilen og bokas hovedperson. Men så løsner det.

Plutselig forstår jeg hvor forfatteren vil. Jeg begynner å ble kjent med hovedpersonen Edward Niema som hittil har levd et forutsigbart, men akk så kjedelig liv. Men det blir det slutt på. Det er ikke måte på hvilke vendinger handlingen i historien tar oss med på. Det ene kapittelet er villere enn det andre. Her får vi spenning og humor i skjønn forening.

Jeg kom til å tenke på Arto Paasilinna underveis. Eivind Larssen har nok et stykke igjen før han er på høyde med Arto, men vi må ikke glemme at dette er Larssens første bok. Boka er svært lettlest, og ikke så alt for lang. Det blir spennende å følge med på hva denne unge forfatteren kan tilby oss lesere i årene som kommer.

Her finner du boka som  innbundet  og  pocketIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar