mandag 15. juni 2015

KVELDENS FILM: MONEYBALL









Fra cdon.no
Basert på en sann historie, og dyktig tilpasset den bestselgende boken av stjerneforfatterne Steven Zailian og Aaron Sorkin, leverer Brad Pitt og Oscar-vinner Philip Seymor Hoffman enestående og fengslende prestasjoner i Moneyball. En film om mislykkede baseball-spillere og en teammanager som revolusjonerte baseball for alltid.
Historien om Oakland As manager Billy Beanes' vellykkede forsøk på å sette sammen et baseball-lag på et stramt budsjett ved å bruke datagenerert analyse for å velge ut spillerne sine.

Min kommentar:

Jeg pusser alltid brillene ekstra når selveste Brad Pitt står på rollelista. Når det gjelder denne filmen er det ene og alene mr Pritts skyld at jeg ser den.

Jeg begriper ingenting om sporten baseball.og jeg ble vel ikke særlig klokere underveis her heller, skjønt jeg opplever en viss fasinasjon over alle mekanismer som jobber kontinuerlig og hardt bak et lag, enten det er fotball, ishockey eller baseball. Videre forstår jeg hvor viktig selve spillermiksen er for laget. Denne manageren er en modig mann, og våger å tenke nytt. Jeg håper mange ledere i norsk lagidrett på alle nivå ser denne filmen og våger litt nytenkning. For meg er dette det mest spennende i hele filmen.

Men for all del – filmen er severdig. – og Brad Pitt er like kjekk selv om til og med han blir eldre. Må også nevne at avdøde Philip Seymour Hoffman har en rolle i filmen.



Her finner du filmen som  Dvd  og Blu-ray

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar