fredag 19. juni 2015

KVELDENS FILM: MUD








Fra cdon.no:
Etter en ekstrem flom finner Ellis og bestevenn Neckbone en båt høyt oppe i noen trær, på en øde øy ved elva Mississippi. De klatrer opp men bare for å finne ut at de ikke er de eneste som har oppdaget båten. Mud (Matthew McConaughey) en hardbarket og overtroisk mann med nagler formet som kors i helene som vern mot onde ånder, men med en stor kjærlighet til en kvinne. Han beskriver om hvordan han drepte en mann og om de hevngjerrige dusørjegere som er på jakt etter ham. Og han planlegger å flykte med sitt livs kjærlighet, vakre Juniper (Reese Witherspoon) som venter på ham i byen. Mud trenger hjelp fra guttene, og skeptisk men fascinert, bestemmer de to seg for å hjelpe ham.

Min kommentar:

Hva gjør man når livet og tilværelsen rundt en rakner? Jo, en finner en annen arena hvor en har mulighet til å gjøre noe riktig. 

Og av og til blir det vennskap av sånt. I hvert fall om vi skal tro på historien i denne filmen. Den viser at vennskap kan oppstå på tross av, og ikke bare på grunn av. 

Det er en merkelig stemning i denne historien. Heldigvis klarer filmen å formidle dette gjennom miljø, foto og gode skuespillere. Men så er Matthew McConaughey en av mine absolutte favoritter da av ungfolene. 
Filmen minner meg litt om en favoritt fra nittitallet, nemlig «A Perfect World» med Kevin Costner i hovedrollen. Kanskje det er dette samspillet med barn og bruk av barn som vekker gamle filmminner til live. 
Filmens originalitet  gjør den severdig uten at jeg vil gi den toppkarakkter.  Men je triller gjerne en firer.


Her finner du filmen som  Dvd  ,  Blu-ray  og  VOD (Video on Demand)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar