torsdag 25. juni 2015

SPLITTER NY VINYL: GLITTERTIND – BLÅNE FOR BLÅNE


2015. Name Music & Publishing  . INDIE138LP


Fra cdon.no:
Med ”Blåne for blåne”, Glittertinds andre album som fulltallig band, fortsetter bandet sin reise i historiske stemninger. Der debutalbumet ”Djevelsvart” (2013) utforsket det religiøse meningstapet etter Darwin, og fremveksten av det moderne samfunn på 1800-tallet, så er ”Blåne for blåne” inspirert av stemninger det året da freden kom i 1945, for 70 år siden. Krigen viste mennesket fra sine mest destruktive og nådeløse sider. Men med disse kreftene vokste det også frem en sterk motkraft der varme verdier som frihet, sosial rettferdighet, toleranse og solidaritet ble mye tydeligere for folk. Disse kreftene bidro til oppbygningen av Europa og gav fødsel til velferdsstatene. For Glittertind har evnen krigsgenerasjonen hadde til å skape ny mening etter traumer og meningstap gitt inspirasjon til arbeidet med ”Blåne for blåne”.


Min kommentar:
Jeg ble nesten lei meg da jeg leste Dagbladets anmeldelse av denne skiva i dag, hvor det kun var kastet en treer på terningen.
Men heldigvis er andre mer enige med meg, Se bare her hva de skriver.


Jeg elsker plata. Om jeg skal beskrive musikken så minner de litt om Vamp. 

Glittertind synger også på dialekt, og de har med fiolinen. Dialekten kler de gode tekstene så inderlig godt. Men nok en gang – Hvorfor kan dere ikke legge ved tekster i vinylutgaven. Vi betaler tross alt en kvart tusenlapp for denne skiva. 

Utover musikken er denne utgivelsen ikke noe særlig å skryte av. Ei svart vinylplate i en rødfarvet innerpose. Coveret er tynt og simpelt. Ingen opplysninger utover sporliste. På vinylutgaven vil jeg ha tekster, cd eller nedlastingskode (gjerne begge deler) og et flott cover av god kvalitet. Noe å tenke på til neste utgivelse.
 
Jeg anbefaler gjerne denne skiva til dere som liker folkrock og mollstemte sanger (ifølge Dagbladet)


Her finner du musikken på   vinyl   og   cd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar