mandag 15. juni 2015

DAGENS BOK: HÅKAN NESSER - DE ENSOMME













Den Norske Bokdatabasens omtale:
En dosent fra universitetet i Lund blir funnet død nedenfor et stup i skogen utenfor Kymlinge. Dette er samme sted som en student fra Uppsala ble funnet død for 35 år siden. Gunnar Barbarotti stilles overfor en ny form for alvor og tvinges til å revurdere mange ting i tilværelsen. Dette er den fjerde romanen om kriminalinspektør Gunnar Barbarotti.

'
Min kommentar:

Det har vært sagt om Håkan Nesser at han skriver langsomt. Ja, jeg forstår hva de mener. Dette er ingen actionroman i høy hastighet. Forbrytelsene skjer, og så er det opp til etterforskerne å legge det møysommelige puslespillet som fører til en løsning. Og det blir selvfølgelig ekstra møysommelig når man må lete etter spor 35 år tilbake i tid. Men om etterforskningen skal få resultater, så kan man ikke ta snarveier. Man må gå grundig til verks og være forsynt med en god dose tålmodighet.

Sånn er det i det virkelige liv. Men når det gjelder den fiksjon som presenteres i en kriminalroman, så må forfatteren være svært dyktig om han skal klare å holde spenningen ved like slik at vi lesere ikke faller fra underveis. Denne kunsten kan Håkan Nesser.



Her finner du boka som lydbok på cd  ,  pocket    og til  nedlasting





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar