onsdag 17. juni 2015

FRA PLATEHYLLA: A-HA - HUNTING HIGH AND LOW.


1985. Warner Bros Records. 925 300-1

Det er enkelte plater som du tar frem med jevne mellomrom. Noen fordi du liker dem selv, andre fordi en venninne eller et familiemedlem liker den, og noen plater fungerer i alle sammenhenger uansett hvem som sitter i stua di og skal lytte til musikken. 

«Hunting high and low» ei sånn plate. Det er sjelden a noen vil kaste ut selveste Morten Harket. Men jeg må innrømme at jeg hopper nesten altid over spor 2 på side 1. «Train Of Thought» I denne låta er Morten ltt for masete. Ellers er det bare å nyte Mortens fenomenale stemme, og A-has musikk. 

De klarte det mesterstykket å skape en helt ny sound i 1985. De presenterte noe vi aldri hadde hørt tidligere. Og jeg husker enda den dag i dag hvordan jeg mista haka nesten ned i gulvet første gang jeg så videoen til «Take On Me». Miksen av vanlige bilder og tegnefilm var revolusjonerende. Ja, det er faktisk det første musikkvideoen jeg kan huske å ha sett.

Vi må huske at dette var i en tid hvor vi hadde kun 1 fjernsynskanal, og i beste fall var det et ungdomsprogram i uka. Jeg mener å huske at det var Rita Westvik som prensenterte A-ha første gang for det norske publikum.
Ja, så sannelig... se hva jeg fant i Nrk's rikholdige arkiv:


http://tv.nrk.no/serie/loerdagssirkuset/FUHA04004584/20-10-1984


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar