tirsdag 16. juni 2015

SPLITTER NY VINYL: AMUND MAARUD – VOLT


2015. Snaxville Records . SNAXLP1501

Fra cdon.no:
Med Volt er Amund Maarud tilbake i rocken - og avslutter trilogien som begynte med Spellemannsprisvinnende Electric i 2011 og fortsatte med nominerte Dirt i 2012.
Der mange ville gjort det lettere for seg selv (altså trykket inn "Black Crowes- knappen" og kjørt på med formatert bluesrock), tar Amund på Volt større musikalske sprang enn noen gang. Han åpner med Racounteurs- og Kings Of Leon-inspirerte "No Love Between Us", før han skyter videre inn i "Wild Child". Sistnevnte låt leder tankene over på inspirasjonskilder som Gary Clark Jr og The Black Keys. Her serverer også Amund platas tydelige gitarhøydepunkt, og viser igjen at han er en av landets beste gitarister. "Love That Burns" er Maarud på sitt mest syrete hittil, i ei åpen og luftig låt som ender i en lang jam i gata til Wilco. Deretter fyrer han inn i den energiske singelen "Sticky" der både Eagles Of Death Metal og Queens Of The Stone Age lurer i krokene. Førstesinglen "Her Favorite One" med Malin Pettersen på gjestevokal har fått en solid remiks og fremstår som enda mer typete og mørkere. Albumet ender i den mørke rockevalsen "12 Step Waltz", og man sitter igjen med inntrykket av en artist som har visjoner på tvers av sjangre og båser.Min kommentar:

Amund Maarud!  –  For en mann!!

Jeg var så heldig å oppleve denne artisten live på Nevernes Rock night for et par år siden. Tenk deg så heldig jeg er. Ei lys nordnorsk sommernatt, gode venner og Amund Maarud på scenen. Hva mer kan man ønske seg? Kanskje en reprise....

Nå har Amund kommet ut med nytt album. Han leverer et mere rockete produkt denne gang, men bluesen ligger selvfølgelig i bunn Som den eminente gitarspilleren han er så presenterer han hele spekteret, fra florlett fingerspill til tinge bluesriff. Denne gangen akkompagnert av orgel, som han selvfølgelig trakterer selv. 

I påvente av en ny konsert med Hr Maarud, får jeg trøste meg med denne og de foregående skivene. Slett ingen dårlig erstatning.
Her finner du musikken på  vinyl  og  cd .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar