tirsdag 2. juni 2015

FRA PLATEHYLLA: K.M.MYRLAND – MORILD


1978.  Philips. 9114 032


Fra Wikipedia:
Knut Magne Myrland (født 23. mars 1948 i Harstad) er en nordnorsk country-/rootsinspirert vokalist, gitarist, komponist og tekstforfatter.
Myrland var opprinnelig sjømann, men ble invalidisert etter en eksplosjonsulykke i Houston i USA på begynnelsen av 1970-tallet. I 1976 slo han igjennom som kultvisesanger med sine samfunnsengasjerende tekster og karakteristiske dype stemme på debutalbumet Isbål.
I årene fram til og med 1983 ga Myrland ut åtte album til. Deretter ble det stille fra Myrland på platefronten fram til 1997, da samlealbumet Vante folk - K.M. Myrlands beste ble gitt ut.
Morild er det femte albumet til K.M.Myrland.Min kommentar:

Jeg husker godt da Myrlands første plate «Isbål» kom i '76. En kamerat av meg hadde bygd seg svære høytalere og under innkjøringen av disse var det «Isbål» som ble spilt, om og om igjen. Jeg kjøpte Myrlannds album etter hvert som de kom ut. Jeg likte tekstene hans, og han sang på en måte som ingen hadde gjort før han.

Men da «Morild» kom ut, så var denne plata litt anderledes. Knut Magne hadde med seg en ung dame med en svært lys stemme. Denne unge damen var Randi Hansen som senere skulle bli svært så populær med låta «Hvis jeg fikk være sola di».

Men etter denne skiva dabba min interesse av for artisten Myrland. En årsak kan være at jeg flyttet til Østlandet i 1978. Og der var det ingen som hadde hørt om denne artisten som alle visste hvem var hjemme i Nord Norge. Jeg så aldri ei plate av K.M.Myrland i Oslo, så resten av platene hans har jeg kjøpt de senere år. Men denne artisten vil for alltid minne meg om noen fine år mot slutten av syttitallet hjemme i Velfjord hvor alle digga denne skjeggete sjømannen og Harstadværingen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar