tirsdag 16. juni 2015

KVELDENS FILM: LOREFra cdon.no
Lore begynner der Der Untergang slutter: Hitler er død, krigen er over, Tyskland invaderes og kastes ut i materiell nød. For mange tyskere er overgangen fra gamle til nye sannheter kanskje det vanskeligste av alt. Fjorten år gamle Lore er eldste datter i en offisersfamilie, og opplært til å bli en god nazist. Når foreldrene innser at slaget er tapt og overgir seg til de allierte, får hun ansvar for å lede søskenflokken på fem fra Bavaria i sør til tryggheten på mormorens gård i Hamburg i nord. «Ikke glem hvem du er», sier moren til Lore. Men Lore oppdager gradvis hva det er foreldrene har vært med på, og at hun bare er en flyktning som alle andre. Cate Shortland har skapt en sanselig film, skutt i sterke farger og full av illevarslende og vakre scener. Lore er en fortelling om det totale nederlag på et samfunnsmessig og psykologisk plan, om barn som arver foreldrenes synder, og om en ung jentes oppdagelse av verden.

Min kommentar:

En sterk og brutal film om resultatet at Tysklands fall. Vi kan føle håpløsheten i et samfunn i kaos. Hvordan skal en flokk på fem forelldreløse barn klare seg helt alene på flukt? Det gjør vondt å se deres kamp for tilværelsen.. Men mest hjærteskjærende er det å se hvordan barna må betale for fedrenes synder – arvesynden.

Skuespillerprestasjonene er imponerende. Filmen har store kontraster mellom en mørk og grusom historie og de vakre landskapbilder hvor ungenes flukt går.

Filmen anbefales!Her finner du filmen på  Dvd   og  Blu-ray 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar