søndag 16. oktober 2016

TV-SERIE: PARADISE LOST. THE CHILD MURDERS AT ROBIN HOOD HILLS.
Kanal:  HBO.

HBO har gjennom en 15 års periode produsert hele tre dokumentar om saken hvor tre ungdommer, Jason Baldwin, Damien Echols og Jessie Misskelly, - også kjent som West Memphis Three, - som i 1993 ble sendt til fengsel for drapene på tre unge gutter.

I rettssaken ble det påstått at drapene skjedde som en del av en satanisk ritual, og de tre unge mennene, som var kledd i mørke klær og lyttet til rockemusikk , så ut som naturlige gjerningsmenn for en slik forbrytelse. 

Byens innbyggere, som hovdsakelig besto av et evangelisk samfunn var raske til å legge skylden  på de tre tenåringene.  Det skulle også vise seg at tilståelser kom etter at uheldige avhørsmetoder.

Jeg blir altså så inderlig forbanna underveis mens jeg ser denne serien.  Hva er det med det amerikanske systemet?  I det siste har jeg sett en del dokumentarer hvor jeg blir helt satt ut av hvor håpløst og dobbeltmoralsk amerikanerne er.  Er det mulig?  

For ikke å snakke om presidentvalget vi har foran oss. Nei, det skal jeg ikke kommentere. 

Men denne serien er så rå. Først får vi autentiske bilder fra en grusom forbrytelse.  Så følger vi rettsaken.  Og ikke bare en rettsak.  Saken blir første gang gjenopptatt etter seks år, og til slutt etter atten år. 

Årene går, og guttene som ble arrestert som tenåringer har blitt voksne menn. 

Etter hvert dukker det opp flere elementer som kan tyde på at gutta er uskyldige?  Det kommer til og med fram bevis som peker på nære familiemedlemmer av de avdøde guttene kan ha noe med saken å gjøre.  Er det hold i disse påstandene?  

Og som ikke det var nok så får de fengslede guttene et noe merkelig tilbud.  «Om dere erklærer der skyldige, så skal dere få slippe fri».  Vil noen av gutta benytte seg av tilbudet?

Om du ikke har HBO abonnement, så ligger alle episodene av Paradise Lost ute på Youtube.  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar