søndag 9. oktober 2016

DAGENS BOK: THOMAS ENGER – BANESÅR





Fra cdon.no:
Endelig får du vite hvem som har tatt livet av Henning Juuls sønn. Henning Juul sitter i en båt ute på et mørkt tjern. En mann med skytevåpen sitter rett overfor ham. Ved mannens føtter ligger et lik som snart skal bli dumpet i vannet. Henning vet at han snart skal lide samme skjebne. Banesår er den femte og siste frittstående boken i serien om krimjournalisten Henning Juul. Bokserien er foreløpig solgt til 26 land. «Vellykket målgang.» Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

Min kommentar:

Så var jeg i mål.  Og endelig har jeg fått vite hvem som var ansvarlig for Henning Juuls sønn, Jonas død.  Fem bøker har det blitt.  Og alle har gitt meg spenning. 

Henning har hele veien hatt et overordnet mål; - Nemlig å finne vedkommende som var ansvarlig for at leiligheten hans  brant og at sønnen Jonas mistet livet i denne brannen.  Underveis har Henning bidratt stort til at en håndfull andre saker har blitt løst. Det har vært fem stk bøker pakkfulle med underholdning.

Bøkene er frittstående.  Men jeg vil anbefale at du leser hele serien i rekkefølge.  Det er så uendelig mange personer, familieforhold, sidespor, og løse tråder å holde styr på.   Etter bok nr 4 var det mange løse tråder.  Ja, faktisk så mange at jeg var i tvil om alle disse kunne nøstes opp i den siste boka. 

Og som ikke det var nok med alle de gåtene som henger igjen fra den fjerde boka, så får Henning enda flere saker å forholde seg til.  Men forfatteren og Henning Juul klarer på mesterlig vis å manøvrere seg fram til en solid avslutning på det hele.  For meg som leser er det høyspenning hele veien.  Dette er bøker som er nesten umulig å legge fra seg.

Det var en ren tilfeldighet som gjorde meg oppmerksom på forfatteren Thomas Enger.  Jeg fant boka «Fantomsmerter» i en billigkasse for et par år siden.  Og ettersom fantomsmerter er et velkjent fenomen for min del, så plukket jeg med meg boka,  - og likte den svært godt. Men så har jeg glemt denne forfatteren litt i mylderet av alle de andre, inntil denne boka dukket opp.  Da jeg så oppdaget at dette var den siste boka i serien om Henning Juul, så startet jeg like godt jakten på de tidligere bøker.  Det var ikke så lett å få tak i dem i kronologisk rekkefølge, men endelig er jeg i mål, både med å lese de fem bøkene og å skrive litt i bloggen om alle fem.  
Se bare her:
Bok # 1:  Skinndød. 2009
Bok # 2:  Fantomsmerte.  2011
Bok # 3  Blodtåke.  2013
Bok # 4:  Våpenskjold.  2014
Bok # 5:  Banesår.  2015.

Jeg tar meg i å lure på hva Henning Juul skal foreta seg nå?  Kan jeg håpe på flere bøker?  Det hadde ikke vært meg imot.  Henning Juul har blitt en god venn gjennom disse fem bøkene. Jeg kommer til å savne han.  Derfor håper jeg at han dukker opp igjen, enten i en enkelt bok eller i en serie som denne.  Men jeg håper inderlig at livet blir litt snillere med han framover.  Det har han virkelig fortjent.

Og om du liker krim, og ikke har lest serien om Henning Juul.  Ja, da har du virkelig noe å glede deg til.

Her finner du boka som innbundet,  pocket  og lydbok



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar