lørdag 8. oktober 2016

TV-SERIE: THE STAIRCASE

Kanal:  VG-TV
Antall episoder:  8.

Dette er TV-dokumentaren som ble spådd like stor suksess som Netflix-serien «Making a Murder».  Den har vel ikke blitt riktig så stor, i hvert fall ikke her i Norge.  Det kan ha med tilgjengelighet å gjøre.  Jeg måtte leite litt for å finne den.  Men til slutt lyktes jeg. Akkurat nå ligger serien ute på VG-TV.  Og med Chrome Cast så kan man få sett serien på TV.

Dette er en dokumentar om en rettsak.  I 2001 ble forfatteren Michael Peterson stevnet for drapet på sin kone Kathleen. Hun var blitt funnet i en blodpøl nederst i en trapp i familiens hjem. 
Vi følger tett på den mistenkte, familien, venner og jurister.  Vi får et nært og ekte innblikk i hvordan forsvarsteamet arbeider, hvordan de tar sine strategiske valg og hvordan de driver sin egen etterforskning.

Dette er faktisk nesten mer spennende enn om det hadde vært fiksjon.  Dette er ekte mennesker, ekte saker og ekte reaksjoner.

Igjen opplever jeg en serie som engasjerer til de grader.  Jeg veksler i å tro og tvile på den mistenkte.  Om han er skyldig så er han en kaldblodig morder, men om han er uskyldig så er han et offer som uansett resultatet av rettsaken får sitt liv ødelagt.


Det er kun ekte serier, altså dokumentarfilmer som kan gi oss slike ekte og sterke følelser.