fredag 5. januar 2018

FRA PLATEHYLLA: FINJARN /JENSEN: SAME1970.  Columbia ‎– E062-37059
Coverets bakside


Prosjekt  «vinyl til frokost»

Duoen besto av Svein Finjarn og Leif Jensen.  

Høsten 1969 ble gruppa Jumbo dannet,  Medlemmene var, foruten Finjarn og Jensen,  Freddy Lindquist og Tore Syvertsen.  Men etter å ha gitt ut et par singler ble gruppa oppløst før deres første LP nådde ut i butikkene.   

Heldigvis Fullførte Finjarn / Jensen albumet sammen med Freddy Lindquist, Arild Krosby, Arne Kvikstad og Grete Christoffersen. Yngvar Holm skrev en engasjert artikkel som ble lagt ved i omslaget. Briten John Mills var produsent for. 

Albumet "Finjarn/Jensen", som kom ut høsten 1970 og kunne plasseres side om side med hard, progressiv rock fra utlandet. I ettertid er det interessant å sammenligne musikken på albumet med den stilen Bigbang har gjort suksess med. 


Ifølge nettstedet rockipedia.no var Svein FInjarn den første nordmann som spilte i band med Stratocaster.  Den var riktignok tyvlånt.  Men i april 1962 kjøpte Finjarn, som den aller første norske gitarist, sin egen Stratocaster.


I tillegg til å være musiker jobbet Svein Finjarn også som fotograf.  Han er ansvarlig for mange norske platecover på syttitallet.  Om ikke jeg husker feil så fotograferte han en del av de lettkledde damene som ofte prydet cover, særlig på samleplater. 


God musikk varer seg i tiår etter tiår. Derfor ikke så rart at "Finjarn/Jensen" ble relansert på en tysk label som LP og CD i 2010.  Dette er musikk som holder seg godt.  Jeg vil gå så langt som å kalle den tidløs.


Her kan du høre musikken på Tidal  og SpotifyHer kan du kjøpe albumet som cdIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar