mandag 15. januar 2018

KVELDENS FILM: TO THE BONEKanal:  Netflix
Skuespillere: Keanu Reeves, Rebekah Kennedy, Lily Collins, Dana L. Wilson
Sjanger:  Drama
Land:  USA
År:  2017

Fra netflix.com:
Ellen, en 20 åring med anorexi, legger ut på en vanskelig med tidvis også morsom reise mot selverkjennelse og -innsikt ved et gruppehjem drevet av en noe uvanlig lege.

Min kommentar:

Det er lagd utallige filmer om dette temaet.  Men jeg har vel enda til gode å se en skikkelig god en.  Men når det er sagt, så nærmer vi oss her.    Her tas problemet virkelig på alvor.  

Vi møter en liten, men tett familie;  Ellen, hennes søster og deres stemor.  Hvorfor ble Ellen syk?  Det er lett å skylde på omgivelsene.  Kanskje er det stemora sin feil.  Hun skravler utrolig mye, - hele tiden.  Og jo sykere Ellen blir, jo mer fokuserer stemora på mat. 

Etter hvert møter  Ellen en lege som har en litt annen filosofi.  Han kan faget.  Han gjennomskuer Ellen.  Han har sett alle knepene før. Og han får faktisk Ellen til å ville starte med behandling.

Men hun har en lang vei å gå.  Og denne veien får vi bli med på.

Det har blitt sagt og skrevet mye om denne filmen.  Enkelte mener at den ikke tar problemet på alvor, og at resultatet blir at man rekrutterer flere til spiseforstyrrelsens grep.

Jeg er ikke enig i dette.  Denne filmen burde vært vist til alle tenåringer.  Kanskje man kunne ha reddet noen fra denne grusomme sykdommen som så alt for mange får stiftet bekjentskap med.

Det kan sikkert bli lagd eller kanskje det allerede finnes en bedre film om det å leve med anorexia.  Men denne filmen inneholder mye.  Vi lærer litt.  Vi blir rørt.  Vi blir irritert.  Men mest av alt blir vi engasjerte. 

Dette er en viktig film folkens.  Og om du er forelder og har unger/tenåringer i hus.  Ta dere tid til å se filmen sammen.  Kanskje nettopp din sønn eller datter står i fare for å utvikle denne nådeløse sykdommen. Det kan være lurt å være bittelitt forberedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar