mandag 8. januar 2018

FRA PLATEHYLLA: RAGA ROCKERS – FRITT LIV
2012.  Sony Music ‎– 88691932981.  2 LP
Prosjekt  «vinyl til frokost»
Denne live-skiva eller konsertalbumet om du vil, ble spilt inn på Garage i Oslo den 4.des.2010, - på barens siste dag.  Albumet ble utgitt i 2012, for øvrig samme år som Raga Rockers hadde 30 års jubileum.


Alle låtene er, som vanlig, skrevet av Michael Krohn. Krohn selv beskriver plata som et av de beste live- albumene han noensinne har hørt, og jeg er langt på vei enig. Plata som ble tatt opp på slutten av deres 2010 turne er  "Litt greatest hits, -  litt skjulte perler"


Det er lett å like "Fritt Liv" fra første stund. For det første er lyden utrolig bra, all ære til Hugo Alvarstein som har mikset plata. Det er lite som tyder på at dette er en live- innspilling, og kvaliteten på skiva er bedre enn mange av de tidligere albumene fra Raga. For det andre, så er det grunnstammen, de opprinnelige medlemmene i bandet som står sammen på scenen. Michael på vokal, Livio på bass, og Jan på trommer. Dette er et fantastisk album.  Lyden er så god og presis, så en kunne trodd at dette var en studioinnspilling.  Helt utrolig.


Jeg digger denne skiva.  Tidligere har jeg skrevet om en annen liveplate med Raga Rockers,


Jeg har sett og hørt dette bandet mange ganger opp gjennom årene, men det var ekstra stort å oppleve Raga på Rootsfestivalen her i Brønnøysund i juli 2017.


Det er opplest og vedtatt; - Raga Rockers er et av de største norske rockeband gjennom tidene.  En helt grei start på dagen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar