torsdag 4. januar 2018

FRA PLATEHYLLA: THE PLAYMATES – MEET THE PLAYMATES
Prosjekt  «vinyl til frokost»1975.  Philips ‎– 9114 004Norge hadde ikke så mange rene jenteband på seksti- og syttitallet.  Jentene fikk stort sett utdelt mikrofonen, og dermed var deres rolle satt.  I så måte var vel Trondheimsgruppa The Playmates som pionerer å regne.

Jeg har saksa litt fra nettstedet rockipedia.no:
"Bandet ble startet i 1966 og eksisterte i to perioder på 60 - og 70-tallet. The Playmates var det første jentebandet fra Trondheim som ga ut LP.
Medlemmene fra starten var Berit Langø (senere Halvei) på bass, Irene Lund (senere Buxrud) på trommer, Inger Lise Rasmussen på gitar og Rigmor Østmo (senere Lund) på sang og gitar. Bandet ble oppdaget av manageren Barry Matheson, som flyttet jentene til Jessheim, hvor de bl.a. fikk instrumental opplæring av band som The Vanguards og The Beatnicks. De var soul-orienterte, og spilte bl.a. Aretha Franklin- og Motown-materiale.
De kom med singlen «Gi ikke opp»/«Bare gå» i 1967. The Playmates spilte også support for Small Faces og Traffic, og medvirket i fjernsynsprogrammet Pop-Korn. Den kommende skuespilleren Ellen Waaler var vokalist i bandet i på slutten av 60-tallet, etter at Rasmussen og Langø var utsatt for en bilulykke. Langø og Rasmussen spilte vinteren 1968–69 i Geir Wentzels orkester, og backet Inger Lise Andersen (senere Rypdal) på turné i Norge og Sverige. De to var også senere med i countrybandet Nilsson’s fra Trøndelag.
I 1975 startet The Playmates opp igjen, med Langø og Østmo fra den opprinnelig besetningen. Langø spilte nå trommer, mens Heidi Holås kom inn på bass og Grete Nilsen spilte orgel. De utga albumet Meet The Playmates i 1975 og singlen «Wait And See»/«Leavin’ For Love» i 1976. Denne utgaven av The Playmates ble oppløst etter et par år".

Det var altså denne siste besetningen som deltok på denne innspillingen.  Etter det jeg forstår er LP’en «Meet The Playmates» mere rockbasert enn bandets tidligere repertoar, hvor soulmusikken dominerte. 

Låtene på denne skiva er coverlåter av godt kjente hitlåter:
A1   Shakin' All Over  
A2   Just A Little  
A3   Jailhouse Rock    
A4   Let It Be Me
A5   Good Golly Miss Molly      
A6   Bare Gå 2:42
B1   Shoorah Shoorah       
B2   Please Mr. Postman  
B3   All Shook Up        
B4   I'm Gonna Knock On Your Door      
B5   I Wanna Be Your Man       
B6   Gi Ikke Opp

Selv om låtene er kjente, så er det morsomme varianter av låtene vi får.  Og fremfor alt tidsriktige.  Det var slik det låt den gang.  Plata solgte ikke all verden, men sceneshowene til jentene var visstnok populære. 

Ifølge Martha Breiens bo «Piker, vin og sang» så var jentene svært populære. Det er en stund siden jeg leste denne boka, men jeg husker et avsnitt hvor en av jentene forteller fra den tida de bodde på Jessheim. Jentene var nøye med sitt sceneantrekk, og sydde mye selv.  Ofte måtte de inn til Oslo for å finne hva de var ute etter.  Men det var ikke snakk om å reise alene, bare jentene.  Neida, de hadde med sin egen sjåfør.  Men på Karl Johans gate ble de gjenkjent, og jaktet på nedover gata inntil de fant igjen bilen og sjåføren.
Idol-tilstander allerede den gang da altså.

Det var synd at jentene avsluttet sitt samarbeide.  De var gode musikere, så hvem vet hva dette bandet kunne drevet det til.

Lp’ens aller siste spor «Gi ikke opp» finner du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar